Bibliotek

Gå till den här texten på finskt teckenspråk

Stadsbiblioteken i Esbo, Grankulla, Helsingfors och Vanda har gemensamma regler, avgifter och webbtjänster. Invånarna i huvudstadsregionen kan använda biblioteken i alla de fyra städerna.

Nästan alla bibliotekens tjänster och evenemang är gratis. Du kan låna bibliotekens material, använda bibliotekens datorer, få sakkunnig hjälp av personalen och använda bibliotekens utrymmen, till exempel läsesalar. Mera information finns på adressen www.helmet.fi

Bibliotekskort

Gå till den här texten på finskt teckenspråk

Du måste ha ett giltigt bibliotekskort för att kunna använda bibliotekens tjänster. Du får ett bibliotekskort och en PIN-kod till kortet på något av biblioteken eller biblioteksbussarna i Esbo, Grankulla, Helsingfors eller Vanda. Det första bibliotekskortet är gratis.

När du går för att få ditt bibliotekskort ska du ta med dig ett giltigt identitetsbevis. Det kan vara ett identitetskort från ett EU-land, ett pass, ett finländskt körkort eller ett FPA-kort med bild. Bibliotekskortet är personligt. Du har ansvaret för det material som lånas med ditt bibliotekskort.

Du måste ha en PIN-kod till för att använda bibliotekens utlåningsautomater, datorer eller webbtjänster, som till exempel för att reservera böcker via nätbiblioteket HelMet.

Du ska genast meddela biblioteket om du har tappat ditt bibliotekskort. Efter att du har meddelat att ditt kort har kommit bort upphör ditt ansvar för material som lånas med ditt kort. Ett kort som kommit bort stängs av. Ett nytt bibliotekskort är avgiftsbelagt.

Om du är under 15 år får du ett bibliotekskort med samtycke av din vårdnadshavare eller en annan vuxen ansvarsperson. Ansvarspersonen har ansvaret för det material som lånas med ett bibliotekskort som tillhör en person under 15 år.JAA
04.04.2018 13:54