Palveluseteli

Palvelusetelillä voi ostaa yksityisiltä palveluntuottajilta sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kaupungin kuuluu järjestää asukkailleen. Palvelusetelillä ostettu palvelu on vaihtoehto kaupungin tuottamalle palvelulle.

Voit saada palvelusetelin, jos olet oikeutettu saamaan kaupungin sosiaali- tai terveyspalveluja.  Arvion siitä, millaisia palveluja tarvitset, tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät.

Palvelusetelin arvo voi olla joko samansuuruinen kaikille käyttäjille tai se voi riippua käyttäjän tuloista. Palvelusetelillä voi maksaa eri kaupungeissa erilaisia palveluja.

Kaupunki hyväksyy ne palveluntuottajat, joilta palveluja voi ostaa. Kun käytät kaupungin myöntämää palveluseteliä, valitset palveluntuottajan kaupungin hyväksymistä palveluntuottajista. Palveluntuottaja laskuttaa kaupungilta seteliä vastaavan summan käyttämästäsi palvelusta. Maksat itse palvelun hinnan ja palvelusetelin arvon välisen erotuksen.

Jos haluat käyttää palveluseteliä, ota yhteyttä asuinkaupunkisi sosiaalitoimistoon tai terveyskeskukseen. Yhteystiedot löydät kaupunkien verkkosivuilta.JAA
20.04.2022 15:57