Vanhusten liikuntamahdollisuudet

Pääkaupunkiseudun kaupungit järjestävät vanhuksille ohjattua liikuntaa. Ohjatun senioriliikunnan tavoitteena on fyysisen kunnon ylläpitäminen ja kohottaminen, toimintakyvyn parantaminen sekä virkistys.

Helsingissä lajivalikoimaan kuuluvat erilaiset jumpat, kuntosaliharjoittelu ja vesijumppa. Ohjattuun senioriliikuntaan ilmoittaudutaan Helsingin kaupungin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Espoossa on käytössä liikuntakortti 68 vuotta täyttäneille. Kortilla voi käydä ilmaiseksi kaupungin uimahalleissa, kuntosaleilla ja jumpparyhmissä. Kortin saa kaupungin yhteispalvelupisteistä ja uimahallien kassoilta. Poikkeuksena on Olarin uimahalli, josta korttia ei saa. Kortti on maksuton. Kun haet kortin, ota mukaasi henkilöllisyystodistus. Kortti on voimassa kaksi vuotta kerrallaan.

Vantaalla 70 vuotta täyttäneet saavat ilmaiskortin kaupungin kuntosaleille ja uimahalleihin. Kortin saa yhteispalvelupisteistä. Mukana tulee olla henkilöllisyystodistus ja tunnistettava valokuva korttia varten. Kortti ei oikeuta osallistumaan maksutta liikuntapalveluiden liikuntaryhmiin, erityisuintivuoroille tai erityisryhmien kuntosalivuorolle.

Kauniaisissa on käytössä liikuntakortti 65 vuotta täyttäneille. Kortilla voi käydä ilmaiseksi uimassa Kauniaisten uimahallissa. Maksuttoman liikuntakortin saa uimahallista. Kortti on henkilökohtainen.JAA
24.05.2022 15:02