Uimahallit ja uimarannat

Uimahallit

Pääkaupunkiseudulla on useita kunnallisia uimahalleja. Uimahallissa jokainen voi uida tai harrastaa muuta vesiliikuntaa omaan tahtiinsa. Niissä järjestetään myös ohjattua liikuntaa, esimerkiksi uintiopetusta. Uimahallista voi lainata uimisessa käytettäviä apuvälineitä, kuten kellukkeita ja vesijuoksuvöitä.

Uimahallissa käyminen on maksullista. Uimahalliin voi ostaa kertalipun, 10 kerran sarjakortin tai kuukausikortin. Lapset ja eläkeläiset pääsevät uimaan alennettuun hintaan.

Uimahallit ovat yleensä suljettuina osan kesästä. Aukioloajat kannattaa tarkastaa etukäteen. Uimahallien yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät kaupunkien verkkosivuilta.

Uimarannat

Pääkaupunkiseudulla on kymmeniä uimarantoja. Kaupungit vastaavat joidenkin uimarantojen siisteydestä ja turvallisuudesta.

Kaupungin valvomalla uimarannalla seurataan uimaveden laatua. Jos vedessä ei voi uida, siitä kerrotaan uimarannan ilmoitustaululla. Usein syynä on se, että vedessä on liikaa levää.

Kaupungin valvomalle uimarannalle palkataan kesäksi uimavalvoja. Valvoja huolehtii, että ihmiset voivat uida turvallisesti. Uimavalvoja työskentelee vain päivisin.

Kaupunkien verkkosivuilla on tietoa uimarantojen sijainnista ja palveluista. Lisäksi sivuilla kerrotaan, onko rannalla uimavalvoja.JAA
24.05.2022 15:00