Maksut ja muistutukset

Jos et palauta aineistoa eräpäivään mennessä, sinulta peritään myöhästymismaksu. Se kertyy kaikilta eräpäivän jälkeisiltä päiviltä, kunnes jatkat laina-aikaa tai palautat aineiston kirjastoon. Lasten- ja nuortenosaston aineistosta ei peritä myöhästymismaksua.

Lainaajalle lähetetään myöhässä olevasta aineistosta ensimmäinen muistutus 14 päivän kuluttua eräpäivästä. Toinen myöhästymismuistutus lähetetään 28 päivän kuluttua eräpäivästä.

Lainaajan pitää korvata kirjastolle kadonnut tai vahingoittunut aineisto. Kirjasto voi käyttää aineiston perimiseen perintätoimistoa, jos aineisto on myöhässä 60 päivää eräpäivästä lukien. Lisäksi lainaaja joutuu maksamaan perintäkulut.

Perintä koskee myös alle 18-vuotiaan lainaamaa aineistoa sekä lasten- ja nuortenosaston aineistoa. Alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta on vastuussa vastuuhenkilö.

Menetät lainausoikeuden jos laina-aika on päättynyt 28 vuorokautta sitten tai jos olet kadottanut tai vahingoittanut kirjaston aineistoa tai jos sinulle on kertynyt maksuja 10 euroa tai enemmän.

Lainausoikeuden saat takaisin, kun palautat myöhässä olevan aineiston ja maksat kertyneet maksut tai kun korvaat kadonneen tai vahingoittuneen aineiston.JAA
24.05.2022 13:25