Aineiston lainaus ja uusiminen

Kirjastoista voi lainata kauno- ja tietokirjallisuuden lisäksi esimerkiksi lehtiä, musiikkia, elokuvia ja konsolipelejä.

Kun olet löytänyt hyllystä haluamasi aineiston, vie se kirjastovirkailijalle ja näytä kirjastokorttisi. Virkailija merkitsee lainasi tietokoneelle.

Monissa kirjastoissa on myös lainausautomaatteja, joilla aineistot voi lainata itsenäisesti.

Saat lainaamisen yhteydessä eräpäiväkuitin. Säilytä se. Siihen on merkitty päivämäärä, jolloin sinun pitää viimeistään palauttaa laina.

Laina-aika on yleensä 28 vuorokautta. Poikkeuksia ovat DVD-levyt, Blu-ray-levyt eli BD-levyt, konsolipelit ja kysytyimmät musiikkilevyt. Myös joillakin suosituilla uutuuskirjoilla on rajoitettu laina-aika, joka on 14 vuorokautta.

Henkilöllä voi olla samaan aikaan korkeintaan 100 lainaa. Lainojen joukossa voi olla yhtä aikaa korkeintaan viisi konsolipeliä, viisi Blu-ray-levyä eli BD-levyä ja viisi DVD-levyä.

Lainan uusiminen

Jos tarvitset lainaamaasi aineistoa vielä eräpäivän jälkeen, voit jatkaa aineiston laina-aikaa. Laina-aikaa voit jatkaa joko kirjastossa tai HelMet-verkkokirjaston osoitteessa www.helmet.fi

Voit jatkaa laina-aikaa viisi kertaa, jos aineistosta ei ole varauksia. Bestseller-kirjojen laina-aikaa ei voit jatkaa. Bestseller-kirjat ovat suosittuja uutuuskirjoja, joiden laina-aika on lyhyempi kuin muiden kirjojen.JAA
24.01.2020 13:32