Kirjastokortti

Jotta voit käyttää kirjastojen palveluja, tarvitset voimassaolevan kirjastokortin. Saat kirjastokortin ja siihen kuuluvan tunnusluvun Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kirjastoista tai kirjastoautoista. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Kun haet kirjastokorttia, ota mukaasi voimassa oleva henkilötodistus. Se voi olla EU-maiden henkilöllisyystodistus, passi, suomalainen ajokortti tai kuvallinen Kela-kortti. Kirjastokortti on henkilökohtainen. Olet vastuussa aineistosta, joka lainataan sinun kirjastokortillasi.

Tarvitset tunnusluvun, jos käytät kirjaston lainausautomaattia, tietokoneita tai verkkopalveluita, esimerkiksi varaat aineistoa HelMet-verkkokirjastossa.

Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastoon. Et ole vastuussa aineistosta, joka on lainattu kortillasi katoamisilmoituksen jälkeen. Kadonneeksi ilmoitettu kirjastokortti poistetaan käytöstä. Uusi kirjastokortti on maksullinen.

Jos olet alle 15-vuotias, saat kirjastokortin huoltajan tai muun täysi-ikäisen vastuuhenkilön suostumuksella. Vastuuhenkilö on vastuussa aineistosta, joka on lainattu alle 15-vuotiaan kirjastokortilla.JAA
24.01.2020 11:56