Sairaalassa on erilaisia osastoja

Poliklinikka

Poliklinikka on sairaalassa toimiva hoito- ja tutkimuspaikka, jossa ei yleensä yövytä. Poliklinikkakäynnit ovat usein lyhyitä. Käynti voi olla lääkärin, sairaanhoitajan tai erityistyöntekijän vastaanotolle. Erityistyöntekijöitä ovat esimerkiksi fysioterapeutit.

Poliklinikkakäyntiin saattaa sisältyä tutkimuksia laboratoriossa tai röntgenissä. Osa näistä tutkimuksista pyritään tekemään ennen lääkärin vastaanottoa, jotta tutkimusten tulokset olisivat lääkärin käytössä vastaanotolla.

Lisäksi poliklinikalla tehdään pieniä kirurgisia toimenpiteitä ja tutkimuksia, jotka eivät vaadi nukutusta.

Päiväkirurginen osasto

Päiväkirurgisella osastolla tehdään yleensä kiireettömiä ja lyhytkestoisia leikkauksia ja muita kirurgisia toimenpiteitä. Näitä voivat olla esimerkiksi tyräleikkaukset, peräpukamaleikkaukset, suonikohjuleikkaukset, erilaiset tähystykset, kaihileikkaukset, kitarisaleikkaukset ja korvien putkitukset.

Päiväkirurgisen osaston toimenpiteet edellyttävät nukutusta tai puudutusta. Hoitojaksot ovat vajaan vuorokauden mittaisia.

Vuodeosasto

Vuodeosasto on joko vaativaa hoitoa tai jatkuvaa tarkkailua tarvitseville potilaille. Siellä tehdään erilaisia tutkimuksia, annetaan hoitoa ja kuntoutetaan potilaita.

Yleensä hoito osastolla kestää vuorokaudesta useisiin viikkoihin.JAA
24.01.2020 12:11