Kutsu sairaalaan

Kun sinulle on varattu aika sairaalahoitoon, saat siitä yleensä kutsukirjeen kotiisi. Kutsu lähetetään yleensä hyvissä ajoin ennen sairaalaan tuloa.

Kutsussa on kerrottu muun muassa tarkat tiedot siitä, milloin, minne ja missä voit ilmoittautua sairaalassa, mihin toimenpiteisiin sinulle on varattu aika sekä ohjeet mahdollisista valmisteluista, joita sinun pitää tehdä kotona ennen sairaalaan menoa.

Kutsussa kerrotaan täsmällinen kellonaika, milloin sinun pitää olla sairaalassa. Kun tulet sairaalaan, sinun pitää ilmoittautua. Ilmoittautumisen yhteydessä sinulta kysytään henkilötunnus. Voit ottaa sairaalaan mukaan saattajan.

Jos et pääse sairaalaan varattuna ajankohtana, peruuta aika mahdollisimman pian. Samalla sinulle voidaan varata uusi aika. Peruuttamattomasta ja käyttämättömästä ajasta peritään maksu.

Jos sinulla on ennen sairaalaan tuloa nuha, äkillinen tulehdus tai muu sairaus, ota yhteyttä siihen osastoon, joka lähetti sinulle kutsun sairaalaan. Voit neuvotella yhdessä hoitohenkilökunnan kanssa siitä, kuinka tilanteessa on parasta toimia.JAA
24.01.2020 12:09