Kierrätyspisteet

HSY vastaanottaa jätteitä kierrätyspisteissä eri puolilla pääkaupunkiseutua ja Kirkkonummea. Kierrätyspisteitä ovat keräyspisteet, jätteiden vastaanottoasemat eli Sortti-asemat, Munkinmäen jäteasema sekä Ämmässuon jätteenkäsittelykeskus.

Aluekeräyspisteitä on esimerkiksi kauppojen läheisyydessä. Keräyspisteissä kerätään lasia, paperia, kartonkia, paristoja ja pienmetallia. Osassa pisteistä vastaanotetaan myös vaatteita.

Sortti-asemilla, Munkinmäen jäteasemalla ja Ämmässuon jätteenkäsittelykeskuksessa on henkilökuntaa, keräyspisteissä ei. Sortti-asemille ja Munkinmäen jäteasemalle voi tuoda hyötyjätteitä, puutarhajätteitä, vaarallisia jätteitä ja sekajätteitä henkilöautolla, peräkärryllä, pakettiautolla tai muulla kevyellä kuljetusvälineellä.

Pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen lähin kierrätyspiste löytyy HSY:n kierrätyspistehausta.

Sortti-asemat, Munkinmäen jäteasema ja Ämmässuon jätteenkäsittelykeskus palvelevat maanantaista perjantaihin klo 7–21. Viikonloppuisin ne ovat kiinni muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Näistä lauantaiaukioloista löytyy tieto HSY:n nettisivuilta.JAA
23.10.2020 13:32