Suoraan sisältöön
Stadscyklarna i Helsingfors

Stadscykelsäsongen startar i Helsingfors och Esbo tidigare i år

Stadscyklarna återkommer tidigare än normalt i år i Helsingfors och Esbo. Du kan registrera dig för en hel säsong på torsdag 19.3 och du kan börja använda cyklar på måndag 23.3. Alla cykelstationer är inte i användning då.

Du kan följa med hur installationen av cykelstationer framskrider samt antalet lediga cyklar i Reseplaneraren samt på stadscykelsidorna. Klicka på stationskartan

Säsongen inleds tidigare på grund av det rådande läget med coronaviruset. Helsingfors stad, HST och Esbo stad beslöt att tidigarelägga städscykeltjänsten eftersom de konstaterade att användning av cyklar är en möjlig åtgärd att minska spridning av viruset. Använd handskar och kom ihåg god handhygien.

Under säsongen 2020 finns det 242 stadscykelstationer i Helsingfors och 109 i Esbo. Sammanlagt finns det 351 stationer och ca 3500 cyklar.

I Vanda börjar stadscykelsäsongen den 1 april. Tjänsten i Vanda är inte sammanlänkad med tjänsten i Helsingfors och Esbo. Om du vill använda tjänsterna i Helsingfors, Esbo och Vanda, måste du köpa ett abonnemang till bådadera. Det finns sammanlagt 100 cykelstationer och 1 000 cyklar i Vanda. Under säsongen tas någrar nya stationer i bruk.

Priserna i Esbo, Helsingfors ja Vanda är desamma

Hela säsongen kostar 30 euro. En dag kostar 5 euro och en vecka tio euro. I varje abonnemang ingår obegränsat antal cykelturer så länge varje cykeltur inte överstiger 30 minuter. Ifall du cyklar mer än 30 minuter åt gången, betalar du en tilläggsavgift.

Om du är en gammal kund kan du med några klick förnya ditt abonnemang för hela säsongen. Det lönar sig att du loggar in på din egen stadscykelsida och kontrollerar att uppgifterna på ditt betalkort är korrekta. Du kan logga in på din egen stadscykelsida med ditt HRT-användarnamn. För att förbättra tjänsten blir det enklare att göra felanmälningar.

HRT:s Stadscykelsidor

Foto: Miska Engström

DELA