Palveluseteli

Palvelusetelillä voi ostaa yksityisiltä palveluntuottajilta sellaisia sosiaali- ja terveyspalveluja, jotka kaupungin kuuluu järjestää asukkailleen. Palvelusetelillä ostettu palvelu on vaihtoehto kaupungin tuottamalle palvelulle.

Voit saada palvelusetelin, jos olet oikeutettu saamaan kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluja. Palvelusetelin voit saada, kun on arvioitu, millaisia palveluja tarvitset. Arvion tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijät.

Kaupunki päättää, millaisia sosiaali- ja terveyspalveluja palvelusetelillä voi hankkia. Palvelusetelillä voi maksaa eri kaupungeissa erilaisia palveluja. Espoossa voi palvelusetelillä ostaa esimerkiksi kotihoitoa, Helsingissä palveluasumista ja Vantaalla omaishoidon tukea.

Kaupunki hyväksyy ne palvelujen tuottajat, joilta palveluja voi ostaa. Kun käytät kaupungin myöntämää palveluseteliä, valitset palvelun tuottajan kaupungin hyväksymistä palvelun tuottajista.

Palvelun tuottaja laskuttaa kaupungilta seteliä vastaavan summan käyttämästäsi palvelusta. Maksat itse palvelun hinnan ja palvelusetelin arvon välisen erotuksen.

Palvelusetelin arvo voi olla joko samansuuruinen kaikille käyttäjille tai se voi riippua käyttäjän tuloista. Esimerkiksi kotihoidossa käytetään palveluseteliä, jonka arvo riippuu käyttäjän tuloista.

Jos haluat käyttää palveluseteliä, ota yhteyttä sosiaalitoimistoon tai terveyskeskukseen.

Lue yleiskielellä lisää palvelusetelistäJAA
29.08.2019 09:30