Liikunta ja ulkoilu

Pääkaupunkiseudulla on hyvät mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja ulkoilua. Luonnossa voi ulkoilla puistoissa, metsissä ja rantakallioilla. Kävelyä ja juoksua harrastavien käytössä on satoja kilometrejä ulkoiluteitä ja kuntoratoja.

Kaupungit järjestävät ohjattua liikuntaa kaiken ikäisille. Tarjolla on liikuntaa erityisesti aloittelijoille. Erityisryhmille ja maahanmuuttajille järjestetään myös omia kursseja.

Pääkaupunkiseudulla voi myös veneillä ja kalastaa. Helsingin ja sen lähialueiden saaristoon kuuluu yhteensä noin 300 saarta. Kesällä joihinkin saariin pääsee reittiveneillä.

Kaupungit omistavat monia liikuntapaikkoja, joissa voi harrastaa eri lajeja. Liikuntapaikoissa voi harrastaa sekä ulko- että sisäliikuntaa. Niissä voi esimerkiksi uida, pelata tennistä, luistella tai hiihtää. Liikuntapaikkoja on ympäri pääkaupunkiseutua.

Osa liikuntapaikoista on maksullisia. Joihinkin liikuntapaikkoihin pitää tehdä etukäteen ajanvaraus, osa on vapaasti käytettävissä. Liikuntapaikkojen yhteystiedot löydät kaupunkien verkkosivuilta.

Lue yleiskielellä lisää liikuntapaikoista

Lue yleiskielellä lisää ohjatusta liikunnastaJAA
02.09.2019 13:54