Suoraan sisältöön
Piirros: Suomi sinun kielelläsi - Infopankki.fi

Vuoden data-avaus tuo ajantasaisen Suomi-tiedon kaikkien hyödynnettäväksi

Infopankki.fi-sivustolla vieraillaan vuosittain lähes 2 miljoonaa kertaa etsimässä tietoa Suomesta ja Suomeen muuttamisesta. Nyt tiedot ovat kenen tahansa noudettavissa palvelun avoimesta rajapinnasta, jonka Helsinki Region Infoshare myös palkitsi viime vuoden parhaana data-avauksena.

Infopankki.fi vastaa muun muassa seuraaviin kysymyksiin: mitkä ovat kuluttajan oikeudet, millaiset ajokortit Suomessa kelpaavat, miten perustaa yritys. Sisältö on tarjolla 12 eri kielellä ja yhteen paikkaan koottuna.

Persian- tai kiinankielistä opastusta Suomeen muuttamisesta tai yrittäjyydestä ei löydä tässä laajuudessa muualta internetistä. Yli puolet Infopankin käyttäjistä tuleekin maan rajojen ulkopuolelta.

Avoimella rajapinnalla palvelun datasisältöön Infopankin toimituskunta halusi karsia päällekkäistä työtä.

– Ajattelimme, että rajapinnasta olisi hyötyä meidän yhteistyöverkostollemme. He voivat hyödyntää samoja sisältöjä omissa palveluissaan. Infopankissa on paljon sisältöä, jota esimerkiksi kunnat voisivat hyödyntää omilla verkkosivustoillaan, Infopankin päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio kertoo.

Kaikki Infopankin verkkosivuilla julkaistut tekstit eri kieliversioineen ovat vapaasti käytettävissä Creative Commons Nimeä 4.0 -lisenssin mukaisesti. Rajapinnasta JSON-muodossa saatavan tekstidatan voi tuoda osaksi omien verkkosivujen sisältöä.

Infopankin sisältöä ylläpitää Helsingin kaupungin kuusihenkinen toimitus. Palvelun rahoittajia ovat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, ympäristöministeriö, Kela, verohallinto ja noin 20 yhteistyökuntaa.

Helsingin kaupungin uutinen

Lisää aiheesta:

Helsinki Region Infosharen sivuilla

Infopankki.fi:n API


JAA