Suoraan sisältöön
Uusimaa-viikko teemakuva / Kuva: Uudenmaan liitto

Uusimaa-viikon teemana tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Uusimaa-viikkoa vietetään jälleen  6.–11. toukokuuta. Tänä vuonna viikon teemana on tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Viikon ohjelma löytyy osoitteesta www.uusimaaviikko.fi. Uusmaalaisten omaa tapahtumaviikkoa vietetään uudella teemalla aina toukokuun alussa.

- Yhdenvertaisuus ei ole itsestäänselvyys, vaan meidän on edelleen skarpattava siinä, että ihmisiä kohdeltaisiin samanarvoisina riippumatta esimerkiksi iästä, kansalaisuudesta tai vammasta, sanoo kulttuuriasiantuntija Tarja Haili Uudenmaan liitosta.

Alkuviikolla keskitytään ympäristöön ja osaamiseen. Viikon tapahtumakimara käynnistyy maanantaina Helsingistä, kun kaupunkiluontokeskuksen avajaiset houkuttelevat meren äärelle Lapinlahteen. Käsitöistä voi inspiroitua koko viikon ajan oppilastyönäyttelyissä Helsingissä, Hyvinkäällä ja Tuusulassa.

Perinteinen Uusimaa-palkinto jaetaan myös maanantaina.

Tiistain ohjelma starttaa Järvenpäästä, jossa Keski-Uudenmaan kasvunnälkäiset yritykset saavat sparrausta asiantuntijoilta. 

Keskiviikkona on esillä kulttuuri ja osallisuus. Ohjelmassa on muun muassa tutustumista suomalaiseen Outsider-taiteeseen ja seminaari, missä pohditaan ikääntymistä ja kokeillaan mielen hyvinvointiin tähtääviä vahvuuspajoja. 

Loppuviikon teemoina ovat kilpailukyky ja hyvinvointi. Eurooppa-päivä tuo torstaina vilskettä Helsingin Narinkkatorille. Luvassa on iloista tekemistä koko perheelle: musiikkia, pelejä, puheita ja ruokaa sekä eurooppalaista urbaania kulttuuria. 

Lauantaina syvennytään yhteisöllisyyteen ja juhlitaan. Urheilullista menoa tarjoaa muun muassa aamupäivän pyörälenkki Maunulan majalta. 

Katso koko viikon ohjelma täältä: www.uusimaaviikko.fi

Päivien päätapahtumista vastaavat tänä vuonna Lapinlahden Lähde, Taito Etelä-Suomi, Pertin valinta, Eurooppalainen Suomi, Uudenmaan Partiopiiri ja Järvenpää-Seura.

Uudenmaan liiton tiedoteJAA