Suoraan sisältöön
Kuvakaappaus Lastentautien tutkimuskeskuksen sivuilta.

Uusi lastensairaala on myös tutkimuksen huippuyksikkö

Uudessa lastensairaassa sovelletaan viimeisintä tutkimustietoa lasten sairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Lastentautien tutkimukseen voi nyt tutustua tuoreilla verkkosivuilla.

Tutkimus ja opetus ovat keskeinen osa Uuden lastensairaalan toimintaa. Sairaalassa tutkitaan sairauksien syitä, kehitetään hoitoja kansainvälisessä eturintamassa sekä koulutetaan lääketieteen opiskelijoita ja erikoislääkäreitä.

Uusi lastensairaala on myös tutkimuksen osalta huippusairaala, jossa tutkijat merkittävän tautimekanismien tutkimuksen lisäksi panostavat vahvasti lasten lääketutkimukseen EU:n yhteisten tavoitteiden mukaisesti. Teknologisten ja digitaalisten innovaatioiden tuominen sairaalaan on yksi uusimmista painopisteistä. Perinteinen tiede ja sairaanhoidon tutkimus- ja kehittämistoiminta kasvavat ja täydentävät toisiaan, toimialajohtaja Jari Petäjä kertoo.

Lastentautien tutkimuskeskuksessa lähes 30 tutkimusryhmää

Lastentautien tutkimuskeskus edustaa HUSin ja Helsingin yliopiston lastentautien tutkimusryhmiä, jotka työskentelevät pääasiassa Uudessa lastensairaalassa. Tiedeyhteisöön kuuluu noin 30 tutkimusryhmää kaikilta lastenlääketieteen aloilta. Lasten sairauksien parantamisessa tarvitaan kaikkien lääketieteen osa-alueiden osaajia sekä erikoisalojen ammattilaisia.

Lastentautien tutkimuskeskuksen sivuille on koottu tutkimusyhteisön työn tuloksia. Sivustolla kerrotaan esimerkiksi geenitutkimusten saavutuksista ja siitä, miten niitä sovelletaan harvinaisten sairauksien diagnostiikkaan ja uusien hoitomenetelmien kehittämiseen.

Lisää aiheesta
Lastentautientutkimusyksikkö

HUS

Uusi lastensairaala


JAA