Suoraan sisältöön

Lentoaseman uudet turvaskannerit sujuvoittavat matkallelähtöä terminaali 2:ssa


Uudet turvaskannerit sujuvoittavat turvatarkastusta/Finavian video

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n turvatarkastuksessa vuoden alussa käyttöön otetut uudet turvaskannerit auttavat löytämään vaarallisia aineita ja esineitä. Uudet laitteet merkitsevät matkustajille entistä turvallisempaa ja nopeampaa matkallelähtöä.

Vuoden alussa käyttöön otetut uudet turvaskannerit tekevät matkustajien tarkastamisesta nopeampaa ja matkallelähdöstä turvallisempaa. Näin uudet skannerit sujuvoittavat matkallelähtöä:

1. Perinteiset käsintarkastukset vähenevät

Turvatarkastuksessa matkustaja laittaa jatkossakin käsimatkatavaransa ja päällysvaatteensa hihnalle läpivalaistaviksi ja kävelee metallinilmaisinportin läpi. Jos portti antaa hälytyksen tai matkustajan kohdalle osuu satunnaistarkastus, turvatarkastaja pyytää häntä siirtymään turvaskanneriin.

Skannerissa on kaksi sermiä, joiden väliin matkustaja asettuu seisomaan. Havainnekuva ohjeistaa matkustajan oikeaan asentoon: jalat asetetaan lantionleveydelle ja kädet levitetään sivuille.

Skannattuaan matkustajan laite näyttää ihmisen mallisen hahmon, jossa näkyy hälytyksen aiheuttanut kohta. Tarkastaja tutkii käsin tunnustelemalla vain tämän kohdan, mikä vähentää käsintarkastuksia ja nopeuttaa tarkastusprosessia.

2. Uudet skannerit on suunniteltu ergonomisiksi

Matkustajan ei tarvitse nostaa käsiä olkapäiden yläpuolelle, kuten joissakin muissa skannerimalleissa.

Turvaskanneri on tilava ja helppokäyttöinen, ja sermien välissä tarvitsee seistä vain muutama sekunti. Tämän jälkeen sekä turvatarkastaja että matkustaja näkevät laitteen tuottamasta hahmosta, mikä alue vartalossa on aiheuttanut hälytyksen.

3. Skannerit parantavat turvallisuutta

Uudet turvaskannerit parantavat entisestään sekä turvallisuutta että matkustajakokemusta. Uusi skannerimalli on tarkempi kuin käsintarkastus, sillä laite tunnistaa kaikki vaaralliset esineet ja aineet riippumatta niiden materiaalista. Nopeat ja tehokkaat laitteet säästävät sekä matkustajien että henkilökunnan aikaa.

Turvaskanneri toimii matalatehoisilla millimetriaalloilla, jotka läpäisevät vaatteet, mutta eivät ihoa. Skannereita voivat huoletta käyttää myös esimerkiksi raskaana olevat tai matkustajat, joilla on sydämentahdistin.

Lisää aiheesta
Finavian ohjeet matkatavaroiden pakkaamiseen

Finavia


JAA