Suoraan sisältöön
Kuva: Kimmo Brandt

Ulkoliikunta.fi kertoo latujen ja luistelukenttien kuntotiedot

Pääkaupunkiseudun talvisäät vaihtelevat usein loskasäästä pyryyn ja pakkaseen. Sään muuttuessa hiihtolatujen ja luistelukenttien kuntotietoja voi seurata Ulkoliikunta.fi-palvelusta. Kartalta selviävät luistelukenttien ja tekojääkenttien sijainnit, huoltotilanteet ja mahdolliset pukutilat. Laduista kerrotaan sijainnin lisäksi ladun kunto, pituus, valaistus ja hiihtotapa.

Hiihtoladut

Helsingin latuverkostoon kuuluu parhaimmillaan noin 200 kilometriä hiihtolatuja. Sisätiloissa voi hiihtää Kivikon hiihtohallissa, jossa ladun peruskierros on noin 850 metriä, lisälenkki 200 metriä, ja latujen leveys on 6-8 metriä. Hallissa on tarjolla myös suksivuokrausta.

Espoossa on noin 200 kilometriä hiihtolatuja, joista noin 60 km on valaistuja klo 6 - 22. Oittaalla on ympärivuorokautinen, liikkeeseen reagoiva valaistus. Lumisateen jälkeen ensisijaisesti kunnostetaan Oittaan, Leppävaaran ja Keskuspuiston ladut.

Vantaan latuverkoston pituus on noin 250 kilometriä ja ladut kunnostetaan lumitilanteen mukaan. Hiihtokaudella Hakunilan urheilupuiston huoltorakennus on avoinna arkisin klo 8–20.30 ja viikonloppuisin klo 9–16.30.

Luistelukentät

Helsingissä on kymmeniä luistelukenttiä, 7 tekojääkenttää ja kolme jäähallia. Kaupunki tekee myös matkaluisteluratoja, kun jää on tarpeeksi vahvaa.

Espoossa on yli 90 luistelukenttää, 6 tekojääkenttää ja 2 kaupungin ja viisi yksityistä jäähallia. Kaikissa halleissa on myös yleisöluistelua.

Vantaalla luistelukenttiä on jäädytetty puistoihin ja koulujen kentille. Neljällä tekojääkentällä pukukopit ovat käytössä kentän aukioloaikoina ja ne ovat valaistuina klo 22 saakka.

Kauniaisissa pääsee luistelemaan Saharan ja Smedsintien kentille. Kenttien pukukopit ovat käytettävissä klo 8 - 22. Jäähallin yleisöluisteluvuorot jatkuvat 31.3. saakka keskiviikkoisin klo 19 - 20 ja viikonloppuisin klo 12 - 13.

Talviuintipaikat

Helsingin neljäntoista talviuintipaikan toiminnasta vastaavat talviuintiseurat. Kaikissa uintipaikoissa on lämpimät pukukopit.

Espoon kahdeksasta talviuintipaikasta kuusi on meren rannalla. Rannoilla on koko talven sula avanto ja lämmitetyt pukukopit.

Vantaan avantouintipaikat ovat Kuusijärvellä ja Vetokannaksella. Maksullisten pukutilojen avaimet voi lunastaa Tikkurilan tai Korson Vantaa-infosta (Kuusijärvi) ja Myyrmäen uimahallista (Vetokannas).

Ulkoliikunta.fi

JAA