Suoraan sisältöön
Piirros: reipas kävelijä ja taloja, Kuva: Terveyskylä.fi

HUS: Terveyskylään neljä uutta taloa

​Terveyskylä.fi laajenee jälleen, kun Diabetes-, Palliatiivinen, Päivystys- ja Vatsatalot avautuvat. Tämän vuoden loppuun mennessä Terveyskylässä on avoinna noin 30 taloa. Uudet talot tarjoavat apua äkillisesti ja parantumattomasti sairastuneille sekä diabeetikoille ja vatsan alueen vaivoista kärsiville.

Terveyskylän uusiin taloihin ja jo aiemmin avattuihin taloihin kehitetään jatkuvasti digitaalisia hoitopolkuja sekä omahoito-ohjelmia.​​

Diabetestalo tarjoaa tukea, ohjausta, neuvoja ja vinkkejä omahoitoon niin diabetesta sairastavalle, hänen läheisilleen kuin alan ammattilaisille.

Palliatiivinen talo on rakennettu parantumatonta sairautta sairastavien potilaiden ja heidän läheistensä tueksi. Talosta löytyy tietoa aikuisten palliatiivisesta hoidosta, saattohoidosta, oirehoidosta, sairauksista sekä eri tukimuodoista.

Päivystystalo tarjoaa apua äkillisiin terveysongelmiin, neuvoja itsehoitoon ja ohjausta päivystyspalveluihin hakeutumisessa. Talon tavoitteena on tukea kansalaisia päätöksenteossa ja tehdä päivystyspoliklinikoiden toimintaa tutuksi.

Vatsatalo keskittyy vatsan alueen sairauksiin ja vatsavaivoihin. Sivustolta saa käytännön neuvoja itsehoitoon, hoitoon hakeutumiseen sekä tietoa ammattilaisten toteuttamista hoidoista.

Lisää aiheesta:

HUS tiedote

www.terveyskyla.fi


JAA