Suoraan sisältöön
Lapsi ja aikuinen kävelevät syksyisellä kadulla. Kuva: Mika Lappalainen

Sinustako sijaisvanhempi? Osallistu infotilaisuuteen 3.9.

Haluatko auttaa lasta, joka tarvitsee pysyvän kodin tai tukiperheen kerran kuussa? Kiinnostaako vastaanottoperheeksi ryhtyminen?

Vantaan, Helsingin ja Espoon kaupungit hakevat yhdessä uusia sijaisvanhempia. Tule mukaan infotilaisuuteen, jossa kuulet nykyisten sijaisvanhempien kokemuksia ja saat lisätietoa sijaisperheenä toimimisesta. Tule rohkeasti mukaan, osallistuminen tilaisuuteen ei sido sinua mihinkään.

Infotilaisuus

• Aika: ti 3.9.2019 klo 17.30-19.30
• Paikka: Vantaan kaupungintalon valtuustosali, Asematie 7.
• Kahvitarjoilu klo 17-17.30
Ilmoittaudu 2.9. mennessä netissä tai p. 050 302 5192 /Vantaan perhehoito

Sijoitettujen lasten määrä kasvussa

Sijaisperheille on kova tarve, sillä tukea tarvitsevien lasten määrä on kasvussa. Vuonna 2018 Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä sijoitettiin noin 150 lasta sijaisperheisiin. Sijaisperheissä on tällä hetkellä yhteensä noin 1250 lasta. Vastaanottoperheisiin sijoitettiin 424 lasta. Tukiperheissä käy säännöllisesti noin 200 lasta.

Tuki perheelle on kaiken A ja O

Sijaisvanhemmaksi ryhtyminen mietityttää ja herättää monenlaisia kysymyksiä. Osaanko olla hyvä vanhempi lapselle, jolla voi olla takanaan trauma, hylätyksi tulemisen kokemuksia tai muuten vaikeaa? Miten lapsi sopeutuu meidän perheeseemme?

Jokainen sijaisperheeksi ryhtyvä saa koulutusta sekä oman ammattilaisten verkoston, jolta saa henkilökohtaista ja jatkuvaa tukea. Lisäksi vanhemmat saavat vertaistukea toiselta sijaisperheeltä.

Lue lisää Vantaan verkkosivuilta


JAA