Suoraan sisältöön

Sijaisvanhemmista valtava pula – infotilaisuus perheille tiistaina 21.1.

Vuonna 2018 Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä sijoitettiin 163 lasta sijaisperheisiin. Sijaisperheissä on tällä hetkellä yhteensä 1152 lasta. Vastaanottoperheisiin sijoitettiin 424 lasta ja tukiperheissä käy säännöllisesti noin 200 lasta.

- Uusille perheille on jatkuva tarve. Tällä hetkellä emme pysty tarjoamaan esimerkiksi tukiperhettä kaikille tarvitseville. Kiinnostuneet voivat ottaa meihin yhteyttä matalalla kynnyksellä, sillä tarve perheille on ilmeinen, toivoo Vantaan perhehoidon koordinaattori Mirka Alanen.

Minustako sijaisvanhempi? -infotilaisuus

Infotilaisuus järjestetään tiistaina 21.1.2020 klo 17.00–19.30 Vantaan kaupungintalon valtuustosalissa, osoitteessa Asematie 7.

Voit ilmoittautua 20.1. klo 12 mennessä verkko-osoitteessa www.vantaa.fi/sijaisvanhemmaksi tai puhelimitse numerossa 050 302 5192 /Vantaan perhehoito

Kahvitarjoilu klo 17.00–17.30

Tilaisuudessa on mukana esittäytymässä sijaisvanhempi, tukiperhe- ja vastaanottoperhevanhempia. Osallistuminen tilaisuuteen ei sido sinua mihinkään.

Perheille järjestetään ennakkovalmennusta

Sijaisvanhemmaksi ryhtyminen mietityttää ja herättää monenlaisia kysymyksiä. Osaanko olla hyvä vanhempi lapselle, jolla voi olla takanaan trauma, hylätyksi tulemisen kokemuksia tai muuten vaikeaa? Miten lapsi sopeutuu meidän perheeseemme?

- Perheille järjestetään ennakkovalmennusta, jossa näitä asioita käsitellään etukäteen. Perhe voi miettiä rauhassa omia valmiuksiaan ryhtyä sijaisvanhemmaksi. Kenenkään ei tarvitse vielä olla varma päätöksestään ennen valmennusta, Alanen kertoo.

Jokainen sijaisperheeksi ryhtyvä saa lisäksi täydennyskoulutusta sekä oman ammattilaisten verkoston, jolta saa henkilökohtaista ja jatkuvaa tukea. Perheet saavat hoitopalkkion ja kulukorvauksen työstään.

Tukiperhe tapaa lasta yleensä kerran kuussa viikonloppuisin. Sijaisperheessä lapsi asuu niin kauan kuin tarve vaatii, aina aikuisuuteen asti. Vastaanottoperhe puolestaan kohtaa kriisissä olevia lapsia, joiden kotitilanne vaatii selvittelyä. Lapsi on perheessä muutamasta päivästä useaan kuukauteen.

Lisätietoja Vantaan kaupungin tiedotteesta


JAA