Suoraan sisältöön

Sateita, tulvia ja ruuhkia odotettavissa - varovaisuutta liikenteessä

Sateiden aiheuttaman tulvatilanteen odotetaan jatkuvan edelleen torstaina, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos. Turunväylällä Espoossa veden nousu on pysähtynyt ja väylällä on yksi kaista kumpaankin suuntaan auki. Tilanne aiheuttaa liikenteen ruuhkautumista Kehä III:n liittymän ja Tuomarilan liittymän välillä. Ruuhkia on odotettavissa myös torstaiaamuna.

Espoonjoen tulviminen on nostanut veden useiden kiinteistöjen tuntumaan, muun muassa Keski-Espoon uimahallin ja Espoon tuomiokirkkoseurakunnan virastotalon seinustojen lähelle. Bodominjärven juoksutusta on rajoitettu keskiviikkoaamupäivästä alkaen.

Pelastuslaitos ja muut viranomaiset seuraavat vedentulon rajoittamisen vaikutuksia Kirkkojärven alueen tilanteeseen. Muutaman kriittisimmän kiinteistön osalta on aloitettu torjuntatoimenpiteet ja suojavallien rakentaminen.

Torstaina puolesta päivästä alkaen on luvassa perjantaihin saakka jatkuvaa runsasta sadetta.

Varovaisuutta liikenteessä

Tulvivilla tiealueilla ja myös jalankulku- ja kevyenliikenteen väylillä kannattaa olla varovainen. Veden alle jääviä kuoppia ja esteitä ei helposti havaitse, mikä voi olla vaaraksi liikkujille. Vesi on voinut myös nostaa viemärikansia paikoiltaan. Jo 15 senttimetriä nopeasti virtaavaa vettä kaataa aikuisen henkilön.

Tulvavedestä on syytä pysyä poissa, sillä se voi sisältää myös jätevettä ja kemikaaleja. Lapsia ei pidä päästää leikkimään tulvavedellä.

Lisää aiheesta
Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos
Espoon kaupunki
Tulviin ja ruuhkiin on hyvä varautua, Helsingin seutu
Toimintaohjeita tulvatilanteisiin
Miten varaudun tulviin ja mitä teen tulvatilanteessa? ymparisto.fi


JAA