Suoraan sisältöön
Kuva: Lauri Rotko. Helsingin kaupungin aineistopankki.

Pääkaupunkiseudun uimarannat ovat avautuneet

Pääkaupunkiseudulla pääsee taas polskimaan luonnonvesissä, kun kaupunkien ylläpitämät uimarannat ovat avautuneet.

Helsingin yli kahdestakymmenestä yleisestä uimarannasta kolme sijaitsee Vantaanjoen varrella ja muut merenrannoilla. Uimareille on tarjolla myös Uimastadionin ja Kumpulan maauimalat. Kaupunki valvoo uimarantoja uimakaudella 15.6. - 31.8. ja ottaa rantojen vedestä vesinäytteitä neljästä viiteen kertaan kaudessa.

Espoossa kaupungin ylläpitämiä meriuimarantoja on 11 ja järviuimarantoja 10. Valvottuja rantoja on seitsemän. Uimarantojen valvontakausi alkaa 8.6. ja päättyy 13.8., mutta kautta voidaan pidentää viikolla, jos loppukesä on lämmin. Uimakaudella veden laatua tarkkaillaan säännöllisesti.

Vantaan valvotut uimarannat sijaitsevat Kuusijärvellä ja Vetokannaksella. Uimapaikkoja, joissa ei ole valvontaa löytyy Leppäkorvesta sekä Keravanjoen varrelta. Uimakausi alkaa kesäkuun puolivälissä ja kestää elokuun loppuun. Kauden aikana kaupunki ottaa vesinäytteitä uimarantojen vedestä säännöllisesti.

Ulkoliikunta.fi -palvelusta löydät pääkaupunkiseudun uimarantojen sijaintitiedot ja palvelut sekä reaaliaikaista tietoa rantojen kunnosta, sinilevätilanteesta ja veden lämpötilasta. Tietoja päivitetään palveluun uimarantojen valvontakauden ajan.

Koirien uimapaikat

Espoossa koirat pääsevät uimaan Laajalahdessa ja Toppelundin ja Haukilahden välissä olevalla merkityllä uimapaikalla silloin, kun alueen linnuilla ei ole pesintäaikaa tai poikasia. Helsingissä koirien uimapaikat ovat Lauttasaaressa, Rajasaaressa, Tervasaaressa ja Tuorinniemessä.

Uimavesien laatu

Espoossa
• Helsingissä
• Vantaalla

JAA