Suoraan sisältöön
Staran työntekijä ottaa maanäytettä. Kuva: Elina Lampela

Pääkaupunkiseudun työllisten määrä kasvoi edelleen maltillisesti

Tilastokeskuksen tuoreen työvoimatutkimuksen mukaan työllisten määrä lisääntyi Helsingin seudulla 1,4 prosenttia. Koko maassa kasvu oli 1,8 prosenttia tammi–maaliskuussa verrattuna vuoden takaiseen.

Helsingin seudulla työllisten määrän kasvu oli nopeampaa kuin viime vuoden lopulla, mutta hitaampaa kuin vuoden 2018 alkupuolella. Työikäisten määrä kasvaa Helsingin seudulla, mutta pysyy ennallaan koko maan tasolla.

Tammi–maaliskuussa 15–64-vuotiaiden työllisyysaste oli Helsingin seudulla 74,2 prosenttia, mikä oli 1,7 prosenttiyksikköä korkeampi kuin vuotta aiemmin.

Yksityisen sektorin työntekijämäärä lisääntyi

Yksityisellä sektorilla työskentelevien määrä lisääntyi tammi−maaliskuussa 2 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon Helsingin seudulla. Julkisen sektorin työntekijöiden määrä säilyi ennallaan.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan Helsingin seudulla oli tammi–maaliskuussa 576 800 yksityisen sektorin työntekijää ja 175 600 julkisen sektorin työntekijää.

Avoimia työpaikkoja tarjolla ennätysmäärä

Helsingin seudun työ- ja elinkeinotoimistoissa oli maaliskuun lopussa 31 prosenttia enemmän avoimia työpaikkoja kuin vuotta aikaisemmin. Jokaista avointa työpaikkaa kohden 2,6 työtöntä työnhakijaa. Avoimia työpaikkoja oli 23 750, mikä oli vajaa kolmasosa koko maan avoimista työpaikoista.

Työ- ja elinkeinotoimistoihin ilmoitettujen avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut Helsingin seudulla vuodesta 2015 lähtien.

Työttömyysaste pienenee edelleen

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan työttömyysaste oli Helsingin seudulla 8,0 prosenttia maaliskuun lopussa. Työttömyysaste oli edellisvuotta pienempi sekä kaikissa pääkaupunkiseudun kunnissa että KUUMA-kunnissa.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömyysaste oli Helsingissä 8,8 prosenttia, Espoossa 7,5 prosenttia, Vantaalla 8,3 prosenttia ja KUUMA-kunnissa 6,8 prosenttia maaliskuun lopussa.

Myös Tilastokeskuksen otospohjaisen työvoimatutkimuksen mukaan työttömyysaste laski Helsingin seudulla 1,2 prosenttiyksikköä. Tammi– maaliskuussa työttömyysaste oli Helsingin seudulla 6,7 prosenttia, Helsingissä 6,8 prosenttia ja koko maassa 7,1 prosenttia.

Lisää aiheesta:

Helsingin seudun suunnat: ajankohtaiskatsaus 2/2019 (pdf)


JAA