Suoraan sisältöön
Palvelukartan tekijät

Pääkaupunkiseudun palvelukartta uudistettiin – löydät lähipalvelut nyt entistä helpommin

Pääkaupunkiseudun palvelukartta on uudistettu tammikuussa ja sen käyttöä on helpotettu. Uudistuksessa on pyritty ennen kaikkea saavutettavuuden ja tiedon löydettävyyden parantamiseen. Palvelukartalta löydät samalta sivulta muun muassa sinua lähimmän päiväkodin, kulttuuritalon tai liikuntasalin.

Uusittu palvelukartta toimii ruudunlukijalla ja tiedot on pyritty esittämään palvelussa mahdollisimman selkeästi jäsenneltynä. Myös palvelukartan hakutoimintoja on kehitetty ja sen karttaa sekä tietoja voi katsoa mustavalkoisessa näkymässä, joka on monille helpompi tapa sisäistää ja havainnoida tietoa.

Kaikki pääkaupunkiseudun julkiset palvelut yhdestä paikasta

Palvelukartta-palvelu sisältää kootusti yhdessä paikassa pääkaupunkiseudun julkisten palvelujen saavutettavuustiedot, kuten yhteystiedot ja aukioloajat. Lisäksi osasta toimipisteistä on myös niiden esteettömyystiedot. Palvelukartalta löytyy kaupunkien omia toimipisteitä sekä myös yksityisiä paikkoja kuten ravintoloita, liikuntapaikkoja ja kauppoja.

Jos etsit tiettyä palvelupistettä, kokeile hakua. Jos taas haluat tutustua lähikulmien palveluvalikoimaan, selaa palveluita valikosta.

Esimerkkejä palvelun käytöstä

• Olet kiinnostunut kiinan kielestä ja etsit A1-kiinaa opettavia kouluja. Kirjoita palvelukartan hakuruutuun A1. Jo tässä vaiheessa alat saada hakuehdotuksia, joista voit valita vaihtoehdon A1-kiina. Saat suoraan hakutuloksina listauksen kouluista, joissa opetetaan A1-kiinaa.

• Olet ostanut uuden asunnon osoitteesta Itäinen Brahenkatu 11, ja haluat nähdä, mikä koulu on sinua lähinnä. Kirjoita palvelukartan hakuruutuun osoitteesi, valitse välilehti ”Alueet” ja näet listasta kaikki suomen- ja ruotsinkieliset ala- ja yläasteet.

Palvelukartta hakee tietonsa neljästä avoimesta julkisen sektorin rajapinnasta. Kaikki palvelukartan tiedot ovat tarjolla myös avoimena datana. Palvelua voi käyttää myös puhelimella.

Lisää aiheesta:

Helsingin kaupunginkanslian uutinen

Palvelukartta: https://palvelukartta.hel.fi/
Facebookissa: https://www.facebook.com/palvelukartta
Twitterissä: https://twitter.com/Palvelukartta

Jutun kuva: Pääkaupunkiseudun palvelukarttaa ovat tehneet Helsingin kaupungin ja Nitorin asiantuntijat Timo Tuominen, Henna Niemi, Nina Kannisto, Aleksi Peiponen, Mikko Saarinen ja Mirjam Heikkinen. Kuvasta puuttuu Annanpuran saavutettavuusasiantuntija Tero Pesonen. (Kuva: Helsingin kaupunki)


JAA