Suoraan sisältöön

Nuoria palkitaan uudenlaisesta ehkäisevästä päihdetyöstä

Vantaan Ruusuvuoren koulun 9. luokan oppilaat ja Stadin ammattiopisto saavat tunnustusta innovatiivisesta ehkäisevästä päihdetyöstä. Taitaja-palkinnot jaetaan keskiviikkona 23.1.2019 klo 14 Kulttuuritalo Martinuksessa.

Helsinki ja Vantaa ovat valinneet omat palkinnonsaajansa. Tunnustuksella kaupungit haluavat nostaa esille uutta, innovatiivista ja vaikuttavaa ehkäisevän päihdetyön toimintaa.

Vantaalla nuoret jakoivat ajatuksiaan vanhempien alkoholinkäytöstä

Vantaan päihdepalvelujen ehkäisevän päihdetyön yksikkö myöntää palkinnon Korson alueen Gutsy Go Korso -ryhmään osallistuneille Ruusuvuoren koulun 9. luokan oppilaille. Gutsy Go -ryhmän nuoret ovat itse suunnitelleet ja toteuttaneet Et ole ainoa -videon, jossa he nostavat keskusteluun vaikean ja monia koskettavan aiheen kodin sisällä tapahtuvasta alkoholin liikajuomisesta.

Videossa nuoret kannustavat muita nuoria keskustelemaan aiheesta ja hakemaan tukea tilanteeseen. Erityisesti nuoret haluavat muistuttaa, että vanhemman päihteidenkäyttö ei ole nuoren häpeä. Katso video YouTubesta

Helsingissä opiskelijat lähtivät mukaan ostokokeisiin

Helsingin kaupungin Aikuisten ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön yksikkö Ety myöntää palkinnon Stadin ammattiopistolle, joka ensimmäisenä helsinkiläisenä oppilaitoksena lähti mukaan 2015 aloitettuun Pakka-toiminta yhteistyöhön.

Pakka-toiminnassa opiskelijat tekevät vuosittain alkoholin, tupakkatuotteiden ja rahapelien ostokokeita vähittäismyyntipisteisiin. Ostokokeilla kerätään tietoa myyntipisteiden ikärajojen omavalvonnan tasosta, eli siitä kuinka usein nuoren näköisiltä alkoholin ja tupakan ostajilta tai rahapelejä pelaavilta kysytään henkilöllisyystodistusta. Lisäksi ostokokeisiin osallistuneet opiskelijat valmistelevat ja pitävät ehkäisevän päihdetyön tunnin nuoremmille opiskelijoille.

THL:n ja paikallistoimijoiden yhdessä kehittämää Pakka-toimintamallia toteutetaan sekä Helsingissä että Vantaalla.

Lue lisää Vantaan verkkosivuilta


JAA