Suoraan sisältöön
Myllypuron kampuksen A-talon aula. Pääsuunnittelija Rainer Mahlamäki / Kuva: Metropolia

Uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä. Uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä.

Ensimmäisen vaiheen valmistuttua korkeakoulu luopuu vuodenvaihteessa neljästä isosta toimipisteestä Helsingissä. Toiminta päättyy joulukuun puoliväliin mennessä osoitteissa Agricolankatu 1-3, Bulevardi 31, Sofianlehdonkatu 5b ja Tukholmankatu 10.

Kampuksen pääsuunnittelija on kansainvälisesti tunnustettu arkkitehti Rainer Mahlamäki, joka on visioinut nyt valmistuvaan A-taloon avoimen, kerrokset läpäisevän ja oppimiseen kietoutuvan atmosfäärin.

Kampus muodostuu neljästä rakennuksesta, jotka yhdistetään toisiinsa. Ensimmäisessä vaiheessa on valmistunut A-talo ja toisessa vaiheessa syksyllä 2019 loput kolme taloa B, C ja D.

Hyvinvoinnin rakentajien kampus

Hyvinvoinnin rakentajien kampukselle Myllypuroon muuttaa ensivaiheessa Agricolankadulta rakennusalan sekä Sofianlehdonkadulta ja Tukholmankadulta sosiaali- ja terveysalan toimintoja siten, että opetus uudella kampuksella alkaa 14. tammikuuta 2019.

Kampuksen toisen vaiheen valmistuttua syksyllä 2019 Myllypuroon muuttavat korkeakoulun loputkin rakennus- ja kiinteistöalan toiminnot Leppävaaran kampukselta sekä sosiaali- ja terveysalan toiminnot Vanha viertotie 23:sta ja Mannerheimintie 172:stä.

Myllypuron kampuksen käyntiosoite on Myllypurontie 1, Helsinki. Kampus sijaitsee Myllypuron ytimessä metroaseman, Kehä 1:n liittymän ja Liikuntamyllyn naapurina.

Metropolian postiosoite säilyy ennallaan: PL 4000, 00079 Metropolia.

Arabiaan avautui uusi Luovien tekijöiden kulttuurikampus

Elokuussa avattiin myös uusi Arabian kampus osoitteessa Hämeentie 135 D, Helsinki. Perinteikkääseen Arabiakeskuksen kortteliin täysin entisöidyt ja luoville aloilla räätälöidyt tilat kokoavat yhteen eri kulttuurialojen tekijät.

Metropolian kulttuurialan toimintoja sijaitsee lisäksi edelleen Helsingissä osoitteissa Hämeentie 161, Arabiankatu 2 ja Ruoholahdentori 6.

Ruoholahdentorille on Bulevardin toimipisteestä muuttanut väliajaksi myös korkeakoulun yhteisiä palveluja siihen asti, kunnes työntekijät muuttavat Myllypuron kampukselle sen toisen vaiheen valmistuttua syksyllä 2019.

Laajennus tuplasi Myyrmäen kampuksen tilat ja opiskelijamäärän

Elokuussa avautui myös Myyrmäen kampuksen laajennus. Se tuplasi Vantaalla sijaitsevan kampuksen tilat ja opiskelijamäärän. Vihreän teknologian ja bisneksen kampuksella teollinen teknologia ja kansainvälinen liiketalous paiskaavat kättä.

Myyrmäkeen muuttivat Metropolian Kalevankadun, Eerikinkadun, Albertinkadun ja Onnentien tekniikan alan toiminnot.

Leppävaaran kampus – älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampus

Leppävaaraan älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampuksella Espoossa on hyvät yhteydet yrityksiin ja maailmalle. Projektina on luoda huomisen ratkaisuja älykkään teknologian ja prosessien johtamisen avulla.

Leppävaaraan muuttivat syksyllä Bulevardi 31:stä tekniikan alan toiminnot.

Lisää aiheesta:

Metropolian tiedote

metropolia.fi/kampukset


JAA