Suoraan sisältöön
Kuva: Muovipakkaukset, HSY

Muovipakkausten keräys laajenee syyskuulla

Muovipakkausten keräys asuinkiinteistöiltä laajenee syyskuusta alkaen. Keräykseen voivat nyt liittyä kaikki pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen asuinkiinteistöt. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY aloitti vuoden 2016 keväällä muovipakkausten keräyksen kokeiluna noin 3200 kiinteistöltä.

Muovipakkausten keräyksellä kiinteistöjen jätekustannukset pienenevät ja samalla edistetään materiaalikierrätystä. Muovipakkausten keräys maksaa kolmanneksen vähemmän kuin sekajätteen keräys.

Tunnistat muovipakkausten keräysastian keltaisesta väristä. Keräysastiaan saa laittaa erilaisia elintarvikepakkauksia, kuten jogurttipurkit, voirasiat sekä leikkele-, juusto- ja valmisruokapakkaukset. Pesuaine-, sampoo- ja saippuapakkaukset sekä muovipullot, -kanisterit ja -purkit ovat myös muovipakkauksia. Näiden lisäksi astiaan voi laittaa muovikassit, -pussit ja -kääreet.

Voit tarkistaa verkkosivuilta hsy.fi/jateopas kuuluuko jäte muovipakkausten keräysastiaan.

Kerätyt muovipakkaukset käsitellään Riihimäen Fortumin muovinjalostuslaitoksella ja toimitetaan sieltä teollisuudelle kierrätettäväksi. Kerätystä muovista valmistetaan esimerkiksi muovikasseja, kukkaruukkuja ja ämpäreitä.

Lisää aiheesta:

- HSY
- hsy.fi/muovipakkaukset

JAA