Suoraan sisältöön
InfoFinland-sivuston logo

Monikielinen InfoFinland kertoo, miten maailman toimivin maa toimii

Tasa-arvo, laadukas koulutus ja puhdas luonto vetävät yhä enemmän kansainvälisiä osaajia Suomeen. Kun osaajat muuttavat tänne töihin, he tuovat puolisonsa ja perheensä mukanaan. Muuttajien mielessä pyörii lukuisia kysymyksiä: mistä puoliso saa töitä, miten lasten koulutus järjestyy, missä voi opiskella suomen kieltä?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa InfoFinland-verkkopalvelu. Sivusto kertoo 12 kielellä, miten maailman toimivin maa toimii.

– InfoFinlandia luetaan paljon Suomen rajojen ulkopuolelta jo ennen Suomeen muuttamista. Luotettava omakielinen tieto on ensiarvoisen tärkeää kotoutumisen kannalta, kertoo päätoimittaja Eija Kyllönen-Saarnio Helsingin kaupungilta.

InfoFinland on globaalissa mittakaavassa ainutlaatuinen palvelu. Muissakin maissa tarjotaan tietoa maahanmuuttajille, mutta InfoFinlandin kielivalikoima on poikkeuksellinen. InfoFinlandin kieliä puhutaan ympäri maailman Piilaaksosta Beijingiin.

InfoFinlandilla on lisäksi sisarsivu Finnishcourses.fi, jonka avulla voi etsiä suomen kielen kursseja Helsingin, Tampereen ja Turun seuduilta.

InfoFinlandin laajaa monikielistä tietopakettia voi hyödyntää myös muissa palveluissa. Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisee joulukuussa Tervetuloa Suomeen -oppaan, jonka materiaali on poimittu InfoFinlandista. Opasta jakavat maistraatit, Maahanmuuttovirasto ja Suomen lähetystöt ulkomailla.

InfoFinland-sivustoa on tehty yhteistyössä viranomaisten ja kuntien kanssa vuodesta 2003. Sivuston julkaisija on Helsingin kaupunki. Palvelu tunnettiin aiemmin nimellä Infopankki. Uusi nimi kertoo selkeämmin, mistä palvelussa on kysymys: se tarjoaa tietoa Suomesta.

InfoFinland-sivusto on osoitteessa infofinland.fi.

Palvelun kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ranska, somali, espanja, turkki, kiina, persia ja arabia.

InfoFinland


JAA