Suoraan sisältöön

Metropolian tulos parani viime vuonna

Vuonna 2018 Metropolia valitsi toimintansa keskiöön yhteiskunnallisen vaikuttavuuden. Lähtökohdiltaan taloudellisesti haastavan vuoden 2018 tulos oli 0,06 miljoonaa euroa tappiollinen. Tulos kuitenkin parani edelliseen vuoteen verrattuna lähes miljoona euroa.

Liikevaihto ja muut toimintatuotot olivat yhteensä 96,2 miljoonaa euroa, ja ne kasvoivat edellisestä vuodesta 0,3 prosenttia.

Taloutta tasapainottivat toiminnan tehostaminen, tki-toiminnan ja liiketoiminnan kasvu sekä tarkka talouden seuranta ja ohjaus. Varainhankinnassa ja monissa toiminnan keskeisissä tavoitteissa kuten tutkintomäärät, hyväksi luetut opintopisteet, opiskelijapalaute ja julkaisut onnistuttiin hyvin.

Kuluneen vuoden aikana jouduttiin käymään yt-neuvottelut, mikä johti 30 henkilön irtisanomiseen.

Vuosi 2018 oli intensiivistä kampusmuutosten aikaa. Metropolia luopui vuoden aikana kahdeksasta toimipisteestään keskittäessään toimintaansa neljälle kampukselle.

Metropoliassa suoritettiin vuonna 2018 ennätykselliset 2 838 ammattikorkeakoulututkintoa ja 424 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Kasvua oli erityisesti tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa.

Lisää aiheesta:

Metropolian tilinpäätöstiedote

JAA