Suoraan sisältöön
Kuva: Länsimetro. Kuvaaja: Timo Ojala

Metrolla kuntarajan yli

Länsimetro Ruoholahdesta Matinkylään avautui liikenteelle lauantaina 18.11.2017.

Metrojunat kulkevat nyt kahdella linjalla, joista toisella pääsee Matinkylästä Vuosaareen ja toinen vie Tapiolasta Mellunmäkeen. Idässä joka toinen juna ajaa Mellunmäkeen ja joka toinen Vuosaareen aivan kuten tähänkin asti. Lännessä joka toinen juna kääntyy ympäri Tapiolassa ja joka toinen jatkaa Matinkylään.

Metroliikenne alkaa aamulla noin kello 5 ja jatkuu noin kello 23.30:een asti. Sunnuntaisin metroliikenne alkaa tuntia myöhemmin.

Metromatkan tulee olla maksettuna ennen laiturialueelle astumista. Lipun voi hankkia esimerkiksi matkakortilla, mobiilisovelluksella, lippuautomaatista tai HSL:n myyntipisteistä. Kuntarajan ylittävällä matkalla tarvitaan seutulippu, joka kelpaa Helsingin ja Espoon lisäksi Vantaalla ja Kauniaisissa.

Uudet metroasemat

Uusia metroasemia on kahdeksan, joista kuusi on Espoossa ja kaksi Helsingissä. Espoon asemat ovat Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Helsingin kaksi uutta metroasemaa ovat Lauttasaari ja Koivusaari.

Liityntäliikenne alkaa tammikuussa

Bussilinjat Lauttasaaressa ja Espoossa jatkavat nykyisellään 2.1.2018 asti. Sen jälkeen bussit siirtyvät ajamaan metron liityntäliikennettä.

3.1.2018 alkaen Länsiväylää pitkin Kamppiin kulkevat seutulinjat korvautuvat liityntäbusseilla metroasemille ja Etelä-Espoon linjasto uudistuu kokonaisuudessaan. Lauttasaaressa kaikki linjat joko päättyvät Lauttasaaren metroasemalle tai kulkevat sen kautta. Muutoksia tulee myös Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Kauniaisten bussiliikenteeseen. Kirkkonummelta kulkevat seutulinjat taas päättyvät 3.1. alkaen Matinkylän bussiterminaaliin.

Lisätietoja
- HSL: Länsimetron liityntälinjasto 3.1.2018 alkaen
- Espoon tiedote
- HSL:n tiedote

JAA