Suoraan sisältöön
Kiertotaloutta kotipihalla – opi kompostoimaan maksuttomalla kurssilla. Kuva HSY

Kompostointikursseja tarjolla maksutta aloittelijoille ja kokeneille

Kaikille avoimia kompostointikursseja järjestetään maksutta  pääkaupunkiseudulla. Kurssilla perehdytään käytännönläheisesti kompostoinnin perusteisiin. Kurssi kestää parituntia.

Avoimien tilaisuuksien lisäksi esimerkiksi taloyhtiöt sekä omakoti- ja muut yhdistykset voivat tilata maksuttoman luennon kompostoinnista vähintään kymmenen hengen ryhmälle.

Kompostointi kuuluu pientalon jätehuoltoon. Kompostissa eloperäinen jäte hajoaa luonnonmukaisesti ravinteiksi, vedeksi ja hiilidioksidiksi. Valmis komposti on erinomainen maanparannusaine puutarhaan.

- Kompostoinnin avulla biojätteen sisältämät ravinteet saadaan kiertoon omalle pihalle. Taloudellista säästöä voi saada myös silloin, jos sekajäteastian tyhjennysväliä voidaan harventaa kompostoinnin ja huolellisen lajittelun ansiosta, kertoo HSY:n ympäristöasiantuntija Maija Palomäki.

HSY järjestää kompostointikurssit yhdessä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen sekä Helsingin, Espoon, Kauniaisten, Vantaan kaupunkien ja Kirkkonummen kunnan kanssa.

Seuraava kurssi pidetään maanantaina 10. syyskuuta Espoossa.

Lisätietoa:
hsy.fi/kompostointi. Kurssikalenteri täydentyy verkkosivulle syksyn aikana.
Syksyn 2018 kurssikalenteri Huom. Kalenteri täydentyy syksyn aikana.


JAA