Suoraan sisältöön
Pieni elokuvahaaste

Helmet-kirjastojen vuoden 2020 haasteet innostavat hakemaan ja löytämään uutta

Helmet-kirjastot haastavat jälleen tänä vuonna löytämään uusia elämyksiä ja iloa lukemisen, musiikin, pelien ja elokuvan kautta. Lukuhaasteessa eksytään, kirjoitetaan kirjeitä ja luetaan saamelaista kirjallisuutta. Musiikin kuuntelijat haastetaan etsimään uusia elämyksiä itsekseen tai yhteisöllisesti. Pelihaaste innostaa tutustumaan pelaamiseen uudella ja yhteisöllisellä tavalla. Elokuvahaaste innostaa hakemaan tuoreita katseluelämyksiä.

Lukuhaaste

Helmet-lukuhaaste on leikkimielinen, koko vuoden kestävä lukuprojekti, jossa saat 50 erilaista tapaa valita uutta luettavaa. Lukuhaasteen tarkoitus on lisätä lukuiloa, ei lukustressiä. Suuri osa haastekohdista on saatu ehdotuksina lukuhaasteen osallistujilta. Tavoitteena on sopivassa suhteessa antaa uusia näkökulmia, innostaa ja yllättää lukija, oli hän sitten lukuhaasteen konkari tai siihen ensimmäistä kertaa tarttuva.

Lue lisää: Helmet-lukuhaaste

Musahaaste

Musahaasteessa on tehtävänä kuunnella vuoden 2020 kuluessa 50 itselle entuudestaan tuntematonta kappaletta / teosta / julkaisua / äänitettä / levykokonaisuutta. Musahaaste sopii kaikille, ja jokainen voi suorittaa sen omalla tavallaan, omaa mielimusiikkilajiaan kuunnellen tai suuntaamalla kohti tuntematonta. Haastetta voi täydentää myös konserteissa ja keikoilla.

Lue lisää: Helmet-musahaaste

Pelihaaste

Kun tartut pelihaasteeseen, muista, että sen tarkoitus on lisätä peliharrastamisen iloa, ei pelistressiä. Tehtävänä  on pelata vuoden 2020 aikana 24 eri peliä, jotka saat valita vapaasti haastelistan kriteerien pohjalta. Kuka tahansa peliharrastaja voi ottaa siihen osaa ja on tervetullut mukaan pelihaasteen Facebook-ryhmään keskustelemaan peleistä ja pelaamisesta.

Lue lisää: Helmet-pelihaaste

Elokuvahaaste

Elokuvahaaste innostaa hakemaan elokuvataiteen helmiä, kulttileffoja, liikkuvaa ja liikuttavaa kuvaa meiltä ja muualta. Elokuvahaasteessa katsotaan vuoden 2020 aikana 50 elokuvaa, jotka saat valita vapaasti haastelistan kriteerien pohjalta. Katso lempileffasi uudelleen tai avaa silmäsi tuntemattomalle.

Lue lisää: Helmet-elokuvahaaste

Pieni elokuvahaaste

Pieni elokuvahaaste on tarkoitettu lapsille ja nuorille, perheille, luokille ja niille aikuisille, jotka haluavat suorittaa elokuva-haasteesta lyhyemmän version. Pieni Helmet-elokuvahaaste edistää audiovisuaalista lukutaitoa ja avaa kaikenikäisille uusia maailmoja. Haasteessa on tarkoitus katsoa vuoden 2020 aikana 25 elokuvaa.

Lue lisää: Pieni Helmet-elokuvahaaste


JAA