Suoraan sisältöön

Kestävän kaupunkikehittämisen hankehaut tälle vuodelle ovat alkaneet

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankkeiden haut ovat yhtä aikaa. EAKR-hankehaussa etsitään vähähiilisyyttä ja energiatehokkuutta edistäviä hankkeita. ESR-hankehaun teemana on työvoimatarpeet ja osaamisen kehittäminen kasvualoilla sekä vähähiilisen liiketoiminnan yrityksissä.

Kuutoskaupungit ja Uudenmaan liitto ovat avanneet Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haun. Nyt haetaan hankkeita, jotka edistävät kuutoskaupunkien muutosta hiilineutraaleiksi kaupungeiksi.

Haussa ovat hankkeet, jotka kehittävät älykkäitä, resurssitehokkaita ja vähähiilisiä ratkaisuja ja/tai palveluja, joista yrityksille syntyy uutta liiketoimintaa. Hankkeissa on tärkeää hyödyntää kaupunkeja kehitysympäristöinä ja ohjata kaupunkien ja kuntalaisten toimintaa kestävämpään suuntaan.

– Etsimme rahoitettavaksi esimerkiksi kuntien, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten kehittämishankkeita, joista syntyy uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden ratkaisuja yritystoiminnan hyödynnettäviksi, kertoo rakennerahastoasiantuntija Hanna Laaksonen Uudenmaan liitosta.

Tärkeitä kehittämisen ja kokeilujen kohteita ovat rakennettu ympäristö ja hiilinielut, liikkuminen, logistiikka ja matkailu sekä kiertotalous ja elämystalous.

Tämän vuoden EAKR-haku toteutetaan kolmena hakujaksona. Ensimmäinen jakso päättyy 29. maaliskuuta. Seuraava jakso päättyy 9. elokuuta ja kolmas jakso 18. lokakuuta.

Jos sinulla on mielessäsi sopiva idea, ota ensin yhteyttä kuutoskaupunkien kaupunkikoordinaattoreihin. He auttavat kontaktien saamisessa muista kaupungeista ja antavat lisätietoa 6Aika-strategiasta sekä kaupunkien tarpeista.

6Aika on kestävän kaupunkikehityksen strategia, jota toteuttavat Suomen suurimmat kaupungit Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa. Hankkeiden tulee olla vähintään kahden toteuttajan yhteishankkeita, vähintään kahden eri kuutoskaupungin alueelta. Hankkeiden toiminnan ja vaikutusten tulee kohdistua vähintään kahden eri kuutoskaupungin alueelle. Hakijoina voivat olla rakennerahasto-ohjelmassa määritellyt tuensaajat.

Lisää aiheesta:
6Aika - Kestävän kaupunkikehittämisen EAKR-haku vuodelle 2019
6Aika – Kestävän kaupunkikehittämisen ESR-hankehaku 21.1.-29.3.2019
6Aika-kaupunkikoordinaattoreiden yhteystiedot
6Aika
Uudenmaan liitto


JAA