Suoraan sisältöön
Kuva: Helsingin kaupunki. Kaupunkipyöriä Hakaniemessä kesällä 2017.

Kaupunkipyörillä pääsee kohta kulkemaan Espoon ja Helsingin välillä

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii tulevalla pyöräilykaudella yhtenä kokonaisuutena. Asiakas rekisteröityy yhteen järjestelmään ja maksaa yhden kausimaksun. Pyörillä voi halutessaan ajaa myös kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin.

Helsingissä kaupunkipyöräkausi alkaa jo huhtikuussa. Espoossa pääsee ajelemaan toukokuun alusta. Pyörän voi siis palauttaa toukokuusta alkaen mille tahansa kaupunkipyöräasemalle. Kausi kestää lokakuun loppuun.

Kaupunkipyöräpalvelu toimii käyttäjille samoin kuin aiemminkin, mutta entistä laajemmalla alueella. Pyöriä on järjestelmässä kaikkiaan 2 200. Helsingissä on 150 pyöräasemaa ja Espoossa 70.

Espoon 70 kaupunkipyöräasemaa sijoitetaan verkostoksi metron varrelle palvelemaan muun muassa metron liityntäliikenteessä. Helsingissä jo olemassa olevia asemia optimoidaan ja telinekapasiteettia tasataan asemien kesken. Myös yksittäisten asemien sijainteihin voi tulla pieniä muutoksia.

Koko kauden hinta on 30 euroa

Palvelun laajenemisen vuoksi koko kauden kausimaksun hinta nousee viidellä eurolla. Kaupunkipyöräkausi maksaa siis tänä vuonna 30 euroa. Muut hinnat pysyvät ennallaan. Päiväkäyttö maksaa edelleen viisi euroa ja viikon käyttö kymmenen euroa. Ensimmäisen puolen tunnin jälkeen pyörän yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan lisämaksuna euro per puoli tuntia. Yhtäjaksoinen enimmäiskäyttöaika on edelleen viisi tuntia.

Kaupunkipyöräpalvelusta saadut tulot jaetaan kauden jälkeen Helsingin ja Espoon kesken samassa suhteessa kuin kaupungeissa on tehty matkoja.

Digipalveluita parannetaan

HSL on päättänyt uudistaa hsl.fi/kaupunkipyörät-palvelun asiakaspalautteen ja käytettävyystutkimuksen tulosten perusteella. Tavoitteena on entistä selkeämpi palvelu, jossa kausivaihtoehdot, hinnat ja pyöräasemien sijainnit tuodaan paremmin esille. Koko kauden käyttäjäksi rekisteröityminen on tarkoitus avata maaliskuun puolivälissä.

Kaupunkipyöräasemat kartalla
Kaupunkipyörät HSL:n verkkosivuilla


JAA