Suoraan sisältöön
Kaupunkipyörät / Kuva: Helsingin kaupunki

Kaupunkipyöräkausi käynissä - rekisteröidy käyttäjäksi

Kaupunkipyöräkausi alkaa Helsingissä huhtikuun alussa ja Espoossa toukokuun alussa. Rekisteröityminen palveluun koko kauden käyttäjille on avoinna osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät. Päivän tai viikon käyttöoikeuden voi ostaa 3.4. alkaen. Pyöräkausi kestää lokakuun loppuun.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii tulevalla pyöräilykaudella yhtenä kokonaisuutena. Pyöräilijä rekisteröityy yhteen järjestelmään ja maksaa yhden kausimaksun. Pyörillä voi toukokuusta alkaen halutessaan ajaa kaupunkien välillä.

Kaupunkipyöräasemia on Helsingissä tänä kautena 150 ja pyöriä 1 500. Kaikki Helsingin asemat eivät ole vielä käytössä 3.4. Espoo saa toukokuussa 70 pyöräasemaa ja 700 pyörää. Myöhemmin kesällä Espooseen asennetaan vielä 35 pyöräasemaa ja pyöriä tulee 350 lisää.

Maksu koko kaudesta, 3.4.–31.10., on 30 euroa. Viikkomaksu on 10 euroa ja päivämaksu 5 euroa. Kaikkiin vaihtoehtoihin sisältyy rajaton määrä puolen tunnin mittaisia käyttöaikoja. Jos käytät pyörää yhtäjaksoisesti pidempään, käyttömaksua peritään euro kultakin seuraavalta puolelta tunnilta. Kaupunkipyörien maksimikäyttöaika on viisi tuntia.

Lisää aiheesta:

HSL tiedote
Kaupunkipyöräasemat kartalla
hsl.fi/kaupunkipyörät
JAA