Suoraan sisältöön
Kuva: Elina Lampela

Kaupunkien kesätöiden haku on käynnissä

Kesätyöpaikkojen hakukausi on alkanut pääkaupunkiseudulla. Tarjolla on erilaisia työtehtäviä muun muassa hoitoalalla, puistoissa, kirjastoissa, liikuntapaikoissa ja toimistoissa. Tehtäviin haetaan sähköisesti kaupunkien verkkosivujen kautta. Helsingissä ja Espoossa uusia paikkoja tulee haettavaksi pitkin kevättä. Vantaalla ja Kauniaisissa hakuaika kestää helmikuun ajan.

Helsingin kaupunki etsii noin 4 000 kesätyöntekijää. Kesätöitä haetaan sähköisesti kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta osoitteessa www.helsinkirekry.fi. Uusia paikkoja tulee hakuun kevään mittaan lähes viikoittain.

Espoon kaupungin kesätyöpaikat tulevat haettavaksi vaiheittain. Uusia hakuja julkaistaan pitkin kevättä. Tavoitteena on, että Espoo tarjoaisi tänäkin vuonna yli 700 kesätyöpaikkaa. Avoimet kesätyöpaikat löytyvät sähköisestä rekrytointijärjestelmästä, osoitteesta www.tyonhaku.espoo.fi

Vantaan kaupunki tarjoaa viime vuoden tapaan kesätöitä lähes 450 nuorelle. Koululaisten ja lukiolaisten työsuhteen kesto on yksi kuukausi. Ammattiin opiskelevilla kesätyöjakso on kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Kesätyöt ajoittuvat pääsääntöisesti kesä-elokuulle. Työpaikat ovat katsottavissa ja haettavissa www.tyonhaku.vantaa.fi-sivuilla. Hakuaika päättyy 28. helmikuuta.

Kauniaisten kaupunki palkkaa tulevana kesänä nuoria kesäharjoittelijoita 1-4 kuukaudeksi eri tehtäviin. Tarjolla on erilaisia työtehtäviä mm. puistoyksikössä, kirjastossa ja vanhuspalveluissa niin opiskelijoille kuin koululaisillekin. Hakijoiden tulee olla viimeistään vuonna 2001 syntyneitä. Hakuaika on helmikuu. Katso tehtävien kuvaukset ja tee työhakemus kaupungin työpaikkasivuilta

Kaupungit tukevat nuorten työllistymistä kesäseteleillä

Helsingin kesäseteli tukee 9.-luokkalaisten kesätyöllistymistä. Kaupunki korvaa kesäsetelillä 300 euroa 3.6.–13.8. välisenä aikana työllistetyn nuoren palkasta. Kesäseteli jaetaan kaikille Helsingin koulujen 9.-luokkalaisille.

Espoon kesäseteli on tarkoitettu kaikille vuosina 1999 - 2003 syntyneille espoolaisille nuorille. Kesäsetelin voi käyttää kesätöissä 1.5.–30.9.2018 välisenä aikana. Nuoren on itse hankittava kesätyöpaikka. Seteli noudetaan henkilökohtaisesti 14,2, alkaen Sellon kirjaston Pointista, Matinkylän Starttipisteestä tai Ison Omenan palvelutorilta. Mukana on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus ja työnantajan allekirjoittama kesätyöpaikan tiedot -lomake tai työsopimus, josta vastaavat tiedot löytyvät.

Kauniaislaiset vuosina 1999 - 2003 syntyneet nuoret saavat kesätyösetelin myös tänä vuonna. Kolmensadan euron arvoisella setelillä kaupunki tukee työnantajia, jotka haluavat työllistää nuoria. Kesätyösetelit tulevat hakuun 14.2. alkaen, ja ne voi noutaa henkilökohtaisesti Kauniaisten Kaupungintalolta ma–pe klo 8 -15.45 välisenä aikana. Mukana on oltava kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Vantaan kaupunki tukee 2000- 2003 syntyneiden vantaalaisen nuorten kesätyöllistämistä 1.5.-30.9.2018 välisenä aikana kesätyösetelillä. Seteliä voi hakea työnantaja. Seteleitä on rajallinen määrä ja ne myönnetään hakemusten saapumisjärjestyksessä. Haku alkaa 20.2. ja umpeutuu 30.6. Hakulomakkeita saa verkkosivujen lisäksi Vantaa infoista Tikkurilasta tai Myyrmäestä ja Ohjaamosta Tikkurilasta.


JAA