Suoraan sisältöön
Kuva: HSL:n joukkoliikenteen uudet maksuvyöhykkeet

Joukkoliikenteen liput ja vyöhykkeet uudistuvat ensi vuoden alussa

HSL uudistaa joukkoliikenteen maksuvyöhykkeet ja liput vuoden 2019 alussa, kun valtaosa matkakorteista on vaihdettu uusiin. Myös lippujen hinnat muuttuvat.

Uudistus selkeyttää lippuvalikoimaa. Helsingin keskustasta vyöhykkeittäin piirtyvät vyöhykkeet ovat nykyisiä matkustusalueita helpommin ymmärrettävissä. Nykyisen Helsingin, Espoon tai Vantaan sisäisen lipun sijaan ostetaan AB- tai BC-lippu. Seutulippualuetta vastaa jatkossa ABC-lippu. Koko HSL-alueen lippu on ABCD-lippu.

Vyöhykelippujen hinnat

HSL:n ehdotuksen mukaan AB- ja BC-lippu on hieman kalliimpi kuin nykyinen yhden vyöhykkeen sisäinen lippu. Hintaero 30 päivän kausilipussa on 5 euroa. Uudella lipulla voi kuitenkin matkustaa niin paljon laajemmalla alueella, että jo yksi matka kuukaudessa nykyisen sisäisen alueen ulkopuolelle tekee uudesta järjestelmästä edullisemman nykyiseen verrattuna.

Ensi vuoden lippujen hinnoista päätetään syksyllä. Ennen lopullista päätöksentekoa jäsenkunnat antavat lausuntonsa HSL:n toiminta- ja taloussuunnitelmasta, joka perustuu nyt ehdotettuun hinnoitteluun.

HSL tuo tarjolle myös uuden vuosilipun, joka on kerran kuussa laskutettava, vähintään 12 kuukautta voimassa oleva kausilippu. Uusi AB- tai BC-vuosilippu on noin 10 prosenttia edullisempi kuin nykyinen sisäinen kausilippu 30 vuorokaudeksi.

Lue lisää HSL:n tiedotteesta ja vyöhykeuudistuksen verkkosivuilta

JAA