Suoraan sisältöön

Voita jätehuollon sparraajan käynti kotiisi

Pääkaupunkiseudulla alkaa tammikuussa kotitalouksien jätehuoltokokeilu. Henkilökohtaisen neuvojan opastuksella kokeillaan miten koteja voidaan innostaa valitsemaan vähäjätteisemmän elämän puolesta ja muuttamaan kodin jätehuoltoa ympäristöystävällisemmäksi. Kokeilu starttaa kilpailulla, jossa voi voittaa henkilökohtaisen Waste Trainer -käynnin. 

Kokeiluun osallistunutta kotitaloutta neuvotaan ja tuetaan jäte- ja kierrätysastioiden valinnassa, kierrätyksessä, lajittelussa, ruokahävikin vähentämisessä sekä jätteettömämmän elämän saavuttamisessa. Mukaan kokeiluun voi aluksi pyrkiä kilpailun kautta.

Kilpailuun voi osallistua 10.-16. tammikuuta HSY:n Facebook-sivulla kommentoimalla kilpailujulkaisua. Julkaisun kommenttikentässä kilpailija voi kertoa, mikä on ongelmallisinta kodin jätehuollossa, joko ottamalla kuva omasta lajitteluratkaisusta tai kuvailemalla sanoin, mikä on eniten pielessä. Osallistujilla täytyy olla täydet oikeudet lähettämiinsä kuviin.

Tarkoituksena on edistää kiertotaloutta sekä vähentää etenkin ruokahävikin ja sekajätteen määrää.  Kokeilun kilpailuineen toteuttavat From Waste to Taste ry ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY. Kokeilu kuuluu Suomen hallituksen kärkihankkeeseen “Kokeileva Suomi”.

Lisää aiheesta
Kilpailu facessa

Kilpailusäännöt
Waste Trainer -kokeilu/HSY


JAA