Suoraan sisältöön
Auroran sariraala-alue häämöttää vasemmalla Auroran sillan takana. Kuva: Helsingin kaupunki

Infektiosairaudet muuttavat Aurorasta Meilahteen

HUSin Auroran sairaalassa sijainneet infektiosairauksien kaksi osastoa ja poliklinikka muuttavat Meilahden kolmiosairaalaan lokakuun lopussa. Auroran infektiosairauksien poliklinikka sulkeutuu 26. lokakuuta. Kolmiosairaalan infektiosairauksien poliklinikka avautuu lokakuun viimeisenä päivänä Meilahdessa.

Yli sata vuotta kestänyt infektiosairauksien hoito päättyy Auroran sairaalassa.

Auroran sairaala on aloittanut vuonna 1914 kaupungin kulkutautisairaalana. Sillä on ollut merkittävä rooli infektiosairauksien hoidon kehityksessä maassamme. Siellä hoidettiin muun muassa ensimmäiset AIDS-potilaat. Vuodesta 1997 lähtien infektiosairauksien toiminnot Auroran sairaalassa ovat olleet osa HUSin infektiosairauksien klinikan toimintaa.

Aurorassa on viime aikoina hoidettu muun muassa vaikeita, äkillisiä infektiosairauksia ja yleisinfektioita, sairauden, kuten tuberkuloosin vuoksi eristystä vaativia potilaita, HIV- ja muita immuunipuutossairauksia, harvinaisia trooppisia sairauksia sekä potilaita, joilla on epäselvä kuume, tai joiden diagnostiikka tai hoito on muuten erityisen haasteellista.

Auroran osastot 4 ja 5-2 yhdistyvät Kolmiosairaalassa osastoksi K4B, jonne tulee 21 infektiosairauksien ja kolme reumatautien potilaspaikkaa. Osastolla on neljä ilmaeristyshuonetta. Auroran infektiosairauksien poliklinikka tulee osaksi Kolmiosairaalan poliklinikkaa.

Auroran sairaalan alueella jatkuu vielä toistaiseksi Helsingin kaupungin psykiatrinen sairaalatoiminta.

Lisää aiheesta
HUS
Helsingin kaupunki


JAA