Suoraan sisältöön
Ihotautitalo.fi. Kuvakaappaus Terveystalo.fi -palvelusta.

Husin virtuaalipalvelut neuvovat nyt myös infektioista, ihotaudeista ja lääkkeistä

Terveyskylä.fi -erikoissairaanhoidon verkkopalveluun on lisätty Infektio-, Ihotauti- ja Lääketalo. Verkkopalvelusta saa kuka tahansa maksutta tietoa. Potilaille se tarjoaa myös hoitoa ja ammattilaisille työkaluja. Palveluihin on suunnitteilla vielä digitaalisia hoitopolkuja ja omahoito-ohjelmia.

Infektiotalon sivut sisältävät ammattilaisten tuottamaa tietoa infektiotaudeista ja niiden ehkäisystä. Sivuilta löytyy tietoa esimerkiksi lääkkeille vastustuskykyisistä ongelmamikrobeista, borrelioosista sekä HIV:stä.

Ihotautitalo tarjoaa tietoa ihosairauksista ja ihosyövistä sekä tukea niiden hoitoon. Ihotautitalo on tarkoitettu edistämään kaikkien ihotautia sairastavien potilaiden, heidän läheistensä sekä ammattilaisten välistä yhteistyötä.

Lääketalo tarjoaa tietoa lääkityksestä ja vastaa kysymyksiin lääkkeiden oikeasta käytöstä ja ongelmatilanteista. Palvelu on tarkoitettu kaikille lääkkeitä käyttäville tai heidän omaisilleen sekä yleensä lääkkeistä ja niiden oikeasta käytöstä kiinnostuneille.

Terveyskylän ytimessä on verkon yli annettava hoito eli digihoitopolut ja omahoito-ohjelmat eri potilasryhmille. Mielenterveystalon nettiterapiat ja Painonhallintatalon terveyslaihdutusvalmennus ovat pyörineet potilaiden tukena jo vuosia. Nyt rinnalle on nousemassa kymmenittäin uusia digihoitopolkuja, jotka rakennetaan yhteiselle alustalle. Pilotointivaiheessa ja sen kynnyksellä ovat esimerkiksi hoitopolut raskaana oleville sekä hedelmöityshoitoihin ja tyrä- tai lihavuusleikkaukseen tuleville potilaille.

Digihoitopoluille tarvitaan lääkärin lähete tai olemassa oleva hoitosuhde, mutta osa omahoito-ohjelmista tulee olemaan kaikille avoimia. Digihoitopolku voi sisältää potilasohjeita, etävastaanottoja, mahdollisuuden sähköiseen ajanvaraukseen, työkaluja oman terveydentilan arviointiin, turvallisen viestikanavan hoitavaan yksikköön sekä oireiden ja terveysarvojen seurantavälineitä. Jokainen digihoitopolku on suunniteltu potilasryhmälle sopivaksi ja niissä voi olla potilaan tarpeisiin sovitettua yksilöllistä sisältöä.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä tukemaan elämää pitkäaikaisen sairauden kanssa. Palvelut täydentävät perinteistä sairaalahoitoa.

Terveyskylä.fi on viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteinen projektikokonaisuus, jota Hus koordinoi. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisää aiheesta
www.terveyskyla.fi
Hus


JAA