Suoraan sisältöön

HUS:n sädehoito-osaston laitteistoa ja tekniikoita jälleen uusittu

HUSiin on hankittu lyhyen ajan sisällä viisi uutta sädehoitolaitetta, joiden myötä sädehoidon tekniikka on uudistunut. Uusilla laitteilla voidaan hoitaa päivässä huomattavasti enemmän ja tarkemmin tekniikoin potilaita kuin aiemmin.

​Viime syksynä käyttöön otettuihin uusiin, avariin ja nykyaikaisiin sädehoitotiloihin on hankittu kolme aivan uutta sädehoitolaitetta. Tänä vuonna tullaan vaihtamaan lisäksi kaksi muutakin sädehoitolaitetta uusiin.

Tänä vuonna asennettavien uusien sädehoitolaitteiden tekniikka on nopeutunut ja niillä pystytään hoitamaan lähes puolet enemmän potilaita päivässä. Laitteet ovat myös hiljaisempia ja muistuttavat muotoilultaan enemmän kuvantamisen laitteita.

- Sädehoitolaitteet ovat osa HUSin historian suurinta sädehoitolaitehankintaa. Näillä laitteilla voidaan vastata kysynnän kasvuun ja samalla saadaan modernein tekniikka käyttöön, Syöpäkeskuksen ylifyysikko Mikko Tenhunen sanoo.

Tänä vuonna alkavat myös ensimmäiset BNCT-tutkimushoidot. HUSiin sijoitettavan maailman ensimmäisen potilashoitoon soveltuvan neutroneja tuottavan kiihdyttimen eli BNCT-laitteen hankkeessa on siirrytty laitetestaukseen. 

Lisää aiheesta:

HUS tiedote


JAA