Suoraan sisältöön
Postitaloa Elielinaukiolla taustalla rautatieasema. Kuva: Lauri Rotko

Hus avaa röntgenin Postitaloon – Elielinaukion röntgenistä Suomen suurin

Postitaloon maaliskuussa avautuva Elielinaukion röntgen palvelee kaikkia HUS-alueen asukkaita. Elielinaukion röntgeniin voivat hakeutua tutkimuksiin asuinkunnasta riippumatta kaikki kouluikäiset ja aikuispotilaat, jotka ovat saaneet lähetteen HUS-Kuvantamiseen.

Luuston ja keuhkojen perusröntgentutkimuksia tehdään ilman ajanvarausta. Ultraäänitutkimuksiin ja luuntiheysmittauksiin tarvitaan ajanvaraus.

Postitalon pisteessä tehdään arviolta noin 3 500 röntgentutkimusta, 1 000 ultraäänitutkimusta ja 250 luuntiheysmittausta kuukausittain. Elielinaukiosta tullee näin ollen Suomen suurin pääosin perusterveydenhuoltoa palveleva röntgenyksikkö.

Hyvien liikenneyhteyksien ja laajempien aukioloaikojen ansiosta potilaat voivat tulla Elielinaukion röntgeniin myös muista HUS-alueen kunnista.

Elielinaukion röntgen sijaitsee Postitalon 3. kerroksessa osoitteessa Elielinaukio 2 G. Sisäänkäynti on Rautatientorin puolelta hissillä. Röntgen on avoinna maanantaista torstaihin kello 7.30–19, perjantaisin kello 7.30–16 sekä 7. huhtikuuta alkaen myös lauantaisin kello 10-16.

Ajanvarauspalvelu uusiin tiloihin

Postitalon 3. kerroksesta vuokrattuihin tiloihin muuttaa lisäksi keskitetty ajanvarauspalvelu, josta HUS-Kuvantamiseen lähetteen saaneet potilaat voivat varata tutkimusajan. Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse arkipäivisin kello 8-15.30 numerosta 09 471 80900. HUS-Kuvantamisella on myös netissä ympäri vuorokauden toimiva ajanvarauspalvelu .

Perusröntgentutkimuksiin eli luusto- ja keuhkokuviin tullaan ilman ajanvarausta. Niihin tutkimuspaikan voi kotikunnasta riippumatta valita vapaasti HUS-Kuvantamisen röntgeneistä.

Lisää aiheesta
HUS Ajanvaraus
Hus

reittiopas.fi

JAA