Suoraan sisältöön

HUS myymässä Töölön sairaalan kiinteistön

HUS-kuntayhtymän hallitus päätti alustavasti myydä Töölön sairaalan kiinteistön ja maksaa sen käytöstä vuokraa siihen asti, kunnes uusi Siltasairaala valmistuu.

​Suunnitelman mukaan eläkevakuutusyhtiö Veritas ostaisi kiinteistön 64 miljoonan euron hintaan. Asiasta päättää HUS-kuntayhtymän valtuusto kesäkuussa.

Töölön sairaalan vanha osa, entinen Suomen Punaisen ristin sairaala, on suojeltu rakennus. Sen käyttöä voidaan kuitenkin muuttaa niin, että rakennukseen voi tulla asuntoja ja liikehuoneistoja.

HUS ja Helsingin kaupunki ovat yhdessä aloittaneet Töölön sairaala-alueen kehittämisen ja siihen liittyvän asemakaavamuutoksen suunnittelun. Tavoitteena on, että alueelle rakennetaan asuntoja, liikehuoneistoja ja palvelukokonaisuuksia.

Jorvin sairaalan korjaussuunnitelma hyväksyttiin

Hallitus hyväksyi Jorvin sairaalan korjauksen hankesuunnitelman, joka koskee  K-leikkausosaston ja sen alapuolisten tilojen korjauksen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 42 miljoonaa euroa.

Mikäli valtuusto hyväksyy suunnitelman kesäkuussa, korjaukset suoritetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäinen vaihe valmistuu 2021 ja toinen vaihe 2023.

Lisää aiheesta
Kokouksen pöytäkirja

HUS

JAA