Suoraan sisältöön

HUS mukana kansainvälisessä yhteistyössä edistämässä digitaalisia ratkaisuja

Euroopan seitsemän johtavaa yliopistosairaalaa käynnistivät yhteisen hankkeen kehittääkseen ja toteuttaakseen innovatiivisia hankintoja digitaalisten ja uusien teknologisten ratkaisujen alueella.
 
Terveydenhuollon digitaalinen murros tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia vastata potilashoidon tarpeisiin. Palveluiden käyttäjiä tarvitaan mukaan kehittämisen, hankinnan ja käyttöönoton eri vaiheissa tuomaan todellista ymmärrystä siitä, mikä on tarpeen, mikä toimii ja mikä tuottaa vaikuttavuutta sairaalan palveluketjuissa ja kokonaisuudessa.

Projektin puitteissa rakennetaan siksi yhteistoimintaverkosto ja -alusta, johon halutaan mukaan yrityksiä, tutkijoita, kliinikoita ja potilaita.
 
Tavoitteena on yhdessä määrittää palvelutarpeita, joihin sairaaloissa ja terveydenhuollon palveluissa ei tällä hetkellä ole ratkaisuja sekä löytää myös parhaat tavat hankkia niitä innovatiivisesti.

Vuoteen 2021 asti jatkuvaa hanketta koordinoi Karoliininen sairaala Tukholmasta ja sitä rahoitetaan Euroopan Unionin Horizon2020 ohjelmasta.

Lisätietoa:

HUS tiedote


JAA