Suoraan sisältöön

Helsinki-Vantaan kautta matkusti 10,6 miljoonaa matkustajaa tammi-kesäkuussa

Suomen suurimman kansainvälisen lentoaseman, Helsinki-Vantaan, kautta matkusti tammi-kesäkuussa 10,6 miljoonaa matkustajaa. Kasvua oli 5 prosenttia.

Suomen suurimman kansainvälisen lentoaseman, Helsinki-Vantaan, kautta matkusti tammi-kesäkuussa 10,6 miljoonaa matkustajaa. Matkustajamäärä kasvoi 5 prosenttia.

Vaihtomatkustuksen merkitys on edelleen suuri – kansainväliseltä lennolta Helsinki-Vantaalla toiselle kansainväliselle lennolle jatkavien matkustajien määrä on kasvanut 15,0 prosenttia. Eniten vaihtomatkustajia Helsinki-Vantaalla on Japanin, Saksan, Ruotsin ja Kiinan reiteillä.

Kesäkuu oli ennätysvilkas

Kesäkuussa Helsinki-Vantaalla tehtiin jälleen uusi ennätys kahden miljoonan kuukausittaisen matkustajan rajan ylityttyä (+5,1 %).

Helsinki-Vantaan lentojen määrä kasvoi tammi-kesäkuussa 2,5 %, reitti- ja tilauslentoja oli noin 94 000. Finavian lentoasemilla oli noin 126 000 saapuvaa ja lähtevää reitti- ja tilauslentoa tammi-kesäkuussa (+0,7 %).

Saksa, Ruotsi ja Espanja pysyneet suosikkikohteina

Matkustajien suosituimmat kohdemaat kaikilta Finavian lentoasemilta ovat olleet Saksa, Ruotsi ja Espanja.  Verkostolentoasemien osalta eniten ulkomaanlentojen matkustajia oli Ruotsiin. Erityisesti Turun lentoaseman suorat yhteydet Eurooppaan ovat merkittävästi laajentuneet.

Suurimmat liikennejärjestelyiden muutokset on nyt tehty

Kulunut vuosi on ollut suurten muutosten aikaa Helsinki-Vantaalla, kun uusia terminaalien osia on avattu ja liikennejärjestelyt ovat muuttuneet. Suurimmat liikennejärjestelyiden muutokset on nyt tehty ja rakentaminen edistyy suunnitellusti.

Rajatarkastuksen laajennus on valmistumassa, ja T2:n länsisiipi avautuu kokonaisuudessaan syksyllä. Lisäksi uusi pysäköintitalo P1/P2 saadaan käyttöön lokakuuhun 2020 mennessä.

Lisää aiheesta
Finavia


JAA