Suoraan sisältöön
Slush Helsinki. Kuva: Mikael Ahlfors, Keksi Agency

Helsinki-Uusimaa on EU:n innovatiivisin alue

Helsinki-Uusimaa nousi Euroopan unionin kärkeen eurooppalaisten maiden ja alueiden innovaatioympäristöjen toimintakykyä vertailevassa julkaisussa. Tulos on mittaushistorian paras Helsinki-Uudenmaan alueelle, jonka viimevuotinen sijoitus oli viides.

Euroopan komission tuottama Regional Innovation Scoreboard (RIS) -vertailu julkaistaan kahden vuoden välein. Vuoden 2019 vertailussa oli mukana yhteensä 238 aluetta eri puolilta Eurooppaa. Alueista viisi oli suomalaisia: Helsinki-Uusimaa, Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Pohjois- ja Itä-Suomi sekä Ahvenanmaa.

Helsinki-Uudenmaan perässä EU-alueista toisena oli Tukholman lääni ja kolmantena Hovedstaden eli Kööpenhaminan alue. Koko Euroopan innovatiivisin alue oli Zürich.

RIS-vertailussa alueiden innovatiivisuutta tarkastellaan yhteensä 18 eri osa-alueella. Helsinki-Uusimaan vahvuuksiksi vertailussa katsottiin muun muassa tuotemerkki- ja patenttihakemusten suuri määrä suhteessa bruttokansantuotteeseen, tietointensiivisten alojen työpaikkojen osuus kaikista työpaikoista, elinikäiseen oppimiseen osallistuneiden määrä, väestön korkea koulutustaso sekä pienten ja keskisuurten yritysten innovatiivisuus.

Maavertailussa Suomi ylsi kakkossijalle.

Euroopankomission tiedote

Raportin kotisivu

Raportti kokonaisuudessaan (pdf)


JAA