Suoraan sisältöön

Helsingin seutu neljänneksi EK:n Kuntarankingissa

Helsingin seutukunta on Suomen neljänneksi paras alue yrityksille, ilmenee Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n tekemästä Kuntaranking-tutkimuksesta. Seudun kokonaissijoitus oli sama kuin edellisessä, vuonna 2017 toteutetussa tutkimuksessa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös kuntatason tuloksia, mutta ne ovat seutuvertailua suuntaa-antavampia. Kuntakohtaisessa vertailussa Espoo oli 20 suurimman kaupungin joukossa toinen, Helsinki kolmas ja Vantaa sijalla kahdeksan.

Elinvoiman kannalta myönteistä kehitystä

Helsingin seudulla plussaa tuli muun muassa kuntatalouden hyvistä tunnusluvuista ja korkeasta yrittäjyysaktiivisuudesta. Myös elinkeinopolitiikan arvosana on parantunut hieman, ja seutu on koko maan keskiarvon tasolla.

Neljännes koko maan yrityksistä sijaitsee Helsingin seudulla. Seudun osuus yritysten liikevaihdosta on 43 prosenttia ja henkilöstöstä kolmannes.

Helsingin seutu pärjää hyvin Kuntarankingin tilastollisissa muuttujissa, joissa yritysten suuresta lukumäärästä on hyötyä. Sen sijaan ketteryyttä vaativissa muuttujissa seudun on haastavaa pärjätä alueille, joissa yritysten määrä on pienempi.

Kuntaranking mittaa Suomen eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan kannalta. Helsingin seutukunnan tulokset kattoivat tilastotiedot ja yrityskyselyn vastaukset seuraavista kunnista: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

Vastaukset saatiin 232 yrityksestä, joissa oli yhteensä 21 067 työntekijää.

Lue lisää
Helsingin kaupungin tiedote
EK:n Kuntaranking-tulokset 2019


JAA