Suoraan sisältöön
HSL: Liikkumistutkimus 2018

Helsingin seudun asukkaiden liikkumista tutkitaan syksyllä laajasti

Lähes 40 000 yli 7-vuotiasta satunnaisesti valittua Helsingin seudun asukasta saa 27.8.–23.11.2018 välisenä aikana kutsukirjeen liikkumistutkimukseen, joka selvittää asukkaiden liikkumistottumuksia. Tutkimukseen avulla saadaan tärkeää tietoa liikennettä koskevien päätösten ja suunnitelmien pohjaksi.

- Liikenteen suunnittelun ja liikennepoliittisten päätösten pohjaksi tarvitaan kattavaa ja tutkittua tietoa. Ihmisten liikkumistottumuksista ja liikkumisen syistä ei saada kokonaiskuvaa millään muulla tavalla selville kuin laajalla otantatutkimuksella, tutkimusryhmän päällikkö Marko Vihervuori HSL:stä sanoo.

Tutkimuksella kerätään tietoa kaikenikäisten ja kaikenlaisia liikennevälineitä käyttävien asukkaiden liikkumisesta. Siksi on äärimmäisen tärkeää, että kaikki kutsun saaneet vastaavat kyselyyn, liikkuivatpa he omalla autolla, julkisilla, pyörällä, kävellen tai eivät ehkä minnekään.

Tutkimukseen voi vastata vain kutsun saanut

Kyselyyn vastataan netissä, mutta yli 70-vuotiaille tehdään puhelinhaastattelu. Kutsuja saavat myös yli 7-vuotiaat lapset, jotka voivat vastata itsenäisesti tai vanhemman avustuksella. Yleisten liikkumistottumisten lisäksi kyselyssä pyydetään täyttämään matkapäiväkirja yhdestä ennalta valitusta päivästä.

Tutkimukseen voivat vastata vain kutsun saaneet. Kutsuja lähtee joka viikko elokuun lopusta marraskuulle saakka. Osallistujien kesken arvotaan 3 kpl 500 euron lahjakortteja päivittäistavarakauppoihin.

Liikkumistutkimuksen tekevät yhteistyössä Helsingin seudun liikenne (HSL) ja Helsingin seudun kunnat. Tutkimuskunnat ovat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Liikkumistutkimuksen kampanjavideo ja HSL:n tiedote


JAA