Suoraan sisältöön
Heslinki-Vantaa terminaali ulkoapäin. Kuva: Finavia

Finaviassa eletty vahvan kasvun vuotta

Vahvan kolmannen vuosineljänneksen aikana matkustajamäärät jatkoivat Finaviassa kasvuaan. Kansainvälinen liikenne jatkoi kasvuaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla nopeammin kuin muilla pohjoismaiden pääkentillä sekä Heathrow’n ja Amsterdamin kentillä.

Matkustajamäärä Finavian lentokentillä kasvoi tammi−syyskuussa 11 prosenttia mikä oli 1,9 miljoonaa matkustajaa enemmän kuin edellisvuoden vastaavana ajanjaksona. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi tammi−syyskuussa 10,4 prosenttia ja oli 275,9 miljoonaa euroa hyvän liikennekehityksen ansiosta. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kasvoi 5,9 prosenttia ja oli 51,8 miljoonaa euroa.

Vuosi 2018 on osoittautunut ennustetusti vahvaksi kasvun vuodeksi Finavialle. Loppuvuoden osalta toimintaympäristö näyttäisi säilyvän edelleen vakaana, sanoo Finavia Oyj:n toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Kansainvälinen liikenne jatkoi kasvuaan pohjoismaista nopeimmin

Matkustajamäärän kasvua tuki lentoyhtiöiden kapasiteetin kasvattaminen. Keskimääräisen konekoon kasvu sekä uudet Euroopan lentoreitit näkyivät matkustajavirrassa positiivisesti. Kansainvälinen liikenne jatkoi kasvuaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla nopeammin kuin muilla pohjoismaiden pääkentillä sekä Heathrow’n ja Amsterdamin kentillä. Helsinki-Vantaan kansainvälisten matkustajien määrä kasvoi 11,6 prosenttia. Vastaavasti esimerkiksi Kööpenhaminassa kasvua oli 3,9 prosenttia ja Tukholmassa 2,4 prosenttia. Vaihtomatkustajien määrä kasvoi Helsinki-Vantaalla 23,9 prosenttia.

Terminaali 2:n laajennus eteni odotetusti

Kulunut vuosi on ollut uusien rakennusprojektien aloittamista ja valmistuneiden käyttöönottoa. Helsinki-Vantaalla Terminaali 2:n lähtö- ja tuloaulojen laajennuksen valmistelevat työt käynnistettiin kolmannella vuosineljänneksellä. Muilta osin Terminaali 2:n laajentamisen hankesuunnittelu eteni odotetusti ja uudisrakennuksen kaavaillaan valmistuvan vuonna 2022.

Lisää aiheesta
Finavia


JAA